25 mei 2024

Rogue Wave krijgt eerste Battle Royale modus

World of Warships gaat post-apocalyptisch met zijn eerste Battle Royale modus

Ontwikkelaar en uitgever Wargaming heeft net een nieuwe post-apocalyptische Battle Royale modus uitgebracht voor hun populaire zeeslag game World of Warships. Rogue Wave, een tijdelijke gevechtsmodus die zich afspeelt in een donkere en giftige zeewereld. Deze komt eraan als onderdeel van de nieuwe 0.8.5 update, die ook twee nieuwe seizoenen introduceert van Ranked Sprint en een paar mechanische en cosmetische veranderingen.
In Rogue Wave, de nieuwe tijdelijke Battle Royale modus van World of Warships, gaan spelers vechten in vier teams van drie over resources in de overstroomde ruïnes van een verzonken stad. Waardoor de mogelijkheid ontstaat om voor de eerste keer in World of Warships met meer dan twee teams te vechten. Spelers zullen beginnen zonder consumptiegoederen en zullen moeten navigeren in een wereld die op instorten staat met niets anders dan hun schip en haar wapens om zichzelf te verdedigen tegen andere spelers. Andere spelers zijn echter niet de enige bedreiging. Gedurende de wedstrijd zal een muur van Wild Fire het slagveld gestaag overspoelen en spelers steeds dichter naar elkaar toe duwen.

Rogue Wave biedt drie nieuwe scheepsklassen die speciaal zijn ontworpen voor de modus. De Octopus verzamelt schepen die zijn uitgerust met krachtige torpedo’s en een lage detecteerbaarheid, maar met automatische hoofdbatterijen. De Moray Eel bestaat uit zeer manoeuvreerbare schepen. Ontworpen voor agressieve gevechten van dichtbij. Terwijl de schepen behorend tot de Barracuda klasse formidabele schepen zijn die zich richten op snelheid en krachtige hoofdbatterij geweren.
Deze update bevat ook Clan Brawl. Een serie gevechten waarbij clans elkaar gedurende één dag voor staal en andere waardevolle spullen zullen bevechten. Evenals een groot aantal verbeteringen en aanpassingen, inclusief nieuwe mechanismen voor schade toegebracht aan schepen en shell penetratie. Tevens een herwerkte minimap die nu alleen de nodige informatie weergeeft en nog veel meer.