26 september 2023

Twitch test een subscriber only stream mode

Twitch is begonnen aan een bèta test voor een subscriber only stream mode. Dit betekent dat streamers de mogelijkheid krijgen om een stream uit te zenden waar alleen subscribers toegang toe hebben. Dit zou volgens Twitch leiden tot meer intieme stream sessies.

Het streamplatform Twitch is vandaag begonnen met een bèta test voor een nieuwe feature. De feature heet de subscriber only stream en geeft streamers de mogelijkheid om een stream op te zetten, die alleen door subscribers gezien kan worden. Twitch biedt op dit moment al enkele opties aan streamers om subscribers het voorrecht te geven in hun streams. Je hebt bijvoorbeeld de subscriber only chat mode, waarin subscribers als enige kunnen praten in de chat. De subscriber stream only mode moet hier dus aan toevoegen, dat streamers een uitzending kunnen opzetten die specifiek gericht is op hun subscribers. Dit zal volgens Twitch leiden tot meer intieme stream sessies. Het zou namelijk beter mogelijk zijn in deze streams om op een intiemer en persoonlijker niveau contact te hebben tussen de streamer en de kijker.

Het risico

Het plan voor een subscriber only stream mode is op zich een interessant idee. Als het de uitwerking zal hebben waar Twitch voor pleit kan het ook tot nieuwe vormen van content leiden op Twitch. De angst is echter wel dat dit een mogelijkheid wordt voor streamers om het noodzakelijk te maken voor kijkers om een subscriber te worden. Als je de keus maakt als streamer om altijd in de subscriber only mode te streamen worden je kijkers namelijk verplicht om een abonnement te nemen om jouw content live te kunnen zien. De kans dat dit probleem escaleert lijkt echter niet heel erg groot. Twitch heeft namelijk heel veel mensen die één specifieke game op hetzelfde moment streamen. Als een streamer de subscriber only mode aanzet, zal die dus potentiële kijkers en daarmee potentiële subscribers of donators kunnen verliezen.
Voor meer informatie over de subscriber stream mode kun je terecht op de website van Twitch.