Twitch test een subscriber only stream mode

Twitch is begonnen aan een bèta test voor een subscriber only stream mode. Dit betekent dat streamers de mogelijkheid krijgen om een stream uit te zenden waar alleen subscribers toegang toe hebben. Dit zou volgens Twitch leiden tot meer intieme stream sessies.

Het streamplatform Twitch is vandaag begonnen met een bèta test voor een nieuwe feature. De feature heet de subscriber only stream en geeft streamers de mogelijkheid om een stream op te zetten, die alleen door subscribers gezien kan worden. Twitch biedt op dit moment al enkele opties aan streamers om subscribers het voorrecht te geven in hun streams. Je hebt bijvoorbeeld de subscriber only chat mode, waarin subscribers als enige kunnen praten in de chat. De subscriber stream only mode moet hier dus aan toevoegen, dat streamers een uitzending kunnen opzetten die specifiek gericht is op hun subscribers. Dit zal volgens Twitch leiden tot meer intieme stream sessies. Het zou namelijk beter mogelijk zijn in deze streams om op een intiemer en persoonlijker niveau contact te hebben tussen de streamer en de kijker.

Het risico

Het plan voor een subscriber only stream mode is op zich een interessant idee. Als het de uitwerking zal hebben waar Twitch voor pleit kan het ook tot nieuwe vormen van content leiden op Twitch. De angst is echter wel dat dit een mogelijkheid wordt voor streamers om het noodzakelijk te maken voor kijkers om een subscriber te worden. Als je de keus maakt als streamer om altijd in de subscriber only mode te streamen worden je kijkers namelijk verplicht om een abonnement te nemen om jouw content live te kunnen zien. De kans dat dit probleem escaleert lijkt echter niet heel erg groot. Twitch heeft namelijk heel veel mensen die één specifieke game op hetzelfde moment streamen. Als een streamer de subscriber only mode aanzet, zal die dus potentiële kijkers en daarmee potentiële subscribers of donators kunnen verliezen.
Voor meer informatie over de subscriber stream mode kun je terecht op de website van Twitch.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation