23 april 2024

Shenmue 3 komt toch naar Steam, maar niet direct

Ysnet, Deep Silver en Epic lagen tijdens en na E3 onder vuur en vlam. De ontwikkelaars maakte een zeer gevreesde aankondiging. Shenmue 3 zou exlcusief worden uitgebracht via de Epic Games Store via PC. Dikke pech voor fans die het project gesteund hebben via Kickstarter.

Vanzelfsprekend liet het internet het er niet bij zitten. Dit heeft er voor gezorgd dat Ysnet rond de tafel ging zitten met Deep Silver en Epic om het fiasco bespreekbaar te maken. Na een aantal stille weekjes is het besluit gevormd. Het is beter dan niets, maar wellicht nog steeds niet de meest gewenste oplossing.
In verband met gemaakte afspraken tussen de verschillende bedrijven is het niet meer mogelijk om Steam keys beschikbaar te stellen voor Kickstarter-steuners vóór release. Shenmue 3 zal het eerste jaar exclusief zijn voor de Epic Games Store. De game zal vervolgens op Steam verchijnen. Indien je het project hebt gesteund via Kickstarter krijg je de mogelijkheid om te kiezen uit een extra Steam Key. Deze zal je dan een jaar na release ontvangen. Je krijgt nog steeds op de release dag zelf een Epic Games Store key of een fysiek exemplaar. Het fysieke exemplaar bevat een Epic Games Store installer en geen data, deze is dus ook niet bruikbaar voor Steam.

“In response to backers who have requested Steam keys for their rewards, we discussed offering the keys on the day of release. However, coordination with the sales policies of the involved companies was untenable, and as a result we are not able to make a day one distribution option for Steam keys available.”

Spelers die het project hebben gesteund en hebben gekozen voor een Playstation 4 exemplaar hoeven niets te doen. Hier is niets in veranderd. Wél kan je nog steeds ruilen tussen PS4 en PC, maar dit kan voor vertraging zorgen.
Daarnaast zijn er sommige stretch-goals aangepast. Oorspronkelijke functies zijn afgelast, andere zijn er voor in de plaats gekomen. Deze wijzigingen zien er over het algemeen positief uit voor de speler. Bekijk hier de update.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →