29 februari 2024

Hands-on: Pokémon Sword and Shield

E3 2019 is dan misschien al voorbij, maar voor intheGame was het nog heel even E3 2019 tijdens Nintendo’s Post E3 event. Dit jaar mochten we aan de slag met een aantal toekomstige Switch titels waaronder Luigi’s Mansion 3, Pokémon Sword and Shield en The Legend of Zelda: Link’s Awaking.

Bij de eerste trailer was ik nogal redelijk sceptisch over de nieuwe Pokémon game Sword and Shield. Met de recente Pokémon direct draaide dat beeld langzaam om. Ik werd wat meer hyped voor de game en die is na het spelen van de hands-on alleen maar gegroeid. Tijdens de demo werden we meegenomen naar één van de Gyms die in de game zit. Het was de water Gym van Nessa. In deze gym ontmoeten we gelijk één van de redenen waarom ik weer zin heb in een Pokémon game. Het puzzel element in de Gyms.
De Gym is opgebouwd met watervallen die je pad blokkeren. Doormiddel van switches in de juiste volgorde te activeren baan je je weg naar de Gym Leader. Onderweg tref je de nodige trainers die je willen stoppen om bij de Gym Leader aan te komen. Elke battle was leuk om naar te kijken(niet alleen omdat ik won uiteraard). De graphics zien er goed uit op de Switch en de game voelt gewoon goed aan.

Jammer en Dynamax

Er was tijdens de demo wel één ding wat ik minder vind. Je kan namelijk onbeperkt je Pokémon laten healen in de Gym. Heb je een trainer gehad dan loop je terug naar het begin van de Gym en daar staat een dude die je Pokémon weer healed. Ook vlak voor de Gym Leader battle kan je je Pokémon laten healen door even terug naar de deur te lopen. Ik ben zelf van de oude stempel en had graag gezien dat je gewoon naar een Pokémon Center moet lopen om te healen. Of je gebruikte enkele potions om je Pokémon te healen.
Maar Dynamax in Pokémon Sword and Shield is heel goed gedaan. Tijdens de battle met de Gym Leader kan je kiezen om je Pokémon giga groot te maken doormiddel van Dynamax. Je Pokémon krijgen dan betere stats en nieuwe aanvallen. En deze aanvallen zijn huge. In de eerste playthrough was het Dynamax tegen Dynamax en zag het er spectaculair uit. Tijdens de tweede run gebruikte we Dynamx op een Pokémon die dat niet was en dat voelt toch wel een beetje sneu voor de Pokémon. Met één mega aanval veegde we die Pokémon aan de kant.

Verdict Pokémon Sword and Shield

Pokémon Sword and Shield belooft weer een sterke game te worden. De game voelt vertrouwd maar toch nog voldoende vernieuwing in om niet in herhaling te vallen met de vorige delen. Pokémon Sword and Shield staat gepland voor een release op .. november van dit jaar. Echter kan je de game al pre orderen op de diverse sites en in de eshop van Nintendo.