23 april 2024

Black Desert vanaf 22 augustus ook op Playstation 4

De veelgeprezen MMORPG Black Desert Online baant zijn weg naar Sony’s console op 22 augustus. De game is reeds al speelbaar op PC en Microsoft’s Xbox One. Na kort exclusief verkrijgbaar te zijn voor Xbox One via console, kunnen PS4 spelers deze zomer nog aan de slag.

In 2016 verscheen de MMORPG in het westen voor PC. Het werd gezien als een van de meest indrukwekkende online games voor zijn tijd. De wereld, personages en effecten zien er supergaaf uit en de combat is volledig nieuw binnen de genre. Wij gaven de game een dikke vette 9. Tot op de dag van vandaag keren we nog wel eens terug naar Mediah of Kelpheon.
Black Dessert heeft door verloop van tijd enorm veel kritiek gekregen. Langzaam maar zeker werd het meer een play-to-win game. De developers lijken net op tijd het roer omgedraaid te hebben want Black Dessert op PC is op dit moment weer een hele gezonde MMORPG. Alle dubieuze praktijken zijn omgedraaid en algemene kritiekpunten zijn aangepast. Dit was het begin van Black Dessrt Online Remastered.
Onlangs mochten Xbox One spelers aan de slag gaan met de game en het lijkt er op dat de game minder lang exclusief is voor Microsoft dan velen vreesde. 22 augustus kunnen Playstation 4 spelers aan de slag met de game. Black Dessert werkt volgens een buy-to-play principe. Dit betekend dat je de basisgame eenmalig moet kopen. Alle uitbreidingen en toekomstige content is gratis. Je kunt tussendoor geld uitgeven aan cosmetische items of utiliteit zoals extra inventarisruimte.

Indien je besluit de game vooraf te bestellen krijg je een aantal exclusieve in-game items. De game verschijnt in verschillende soorten edities. De duurste variant kost €99,99, of €89,99 met PS Plus korting en bevat een aantal in-game extra’s en twee dagen eerder toegang.
Ga jij vanaf 22 augustus aan de slag met Black Dessert op je Playstation 4?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →