25 mei 2024

LCS: Cloud9 herstelt zich na Rift Rivals

Cloud9 heeft afgelopen week het beste gepresteerd in de LCS na Rift Rivals. Team Liquid en Clutch Gaming werden beide verslagen tijdens de hervatting van de summer split. Verrassend genoeg zien we een oude bekende een opmars maken naar de top: CLG.

CLG heeft het al enkele splits bijzonder lastig in de LCS. Maar daar lijkt nu een einde aan te komen. Afgelopen weekend werd er wederom twee keer gewonnen. Clutch Gaming en TSM waren geen partij voor dit team. Met deze winsten erbij staat CLG nu bovenaan. Ze delen die plek met Cloud9 en Team Liquid. Cloud9 deed wat het moest doen om bij te blijven. Directe concurrent Team Liquid werd verslagen. Team Liquid op hun beurt kon aanhaken door op zaterdag te winnen van 100 Thieves.
100 Thieves wist hun goede reeks voor Rift Rivals niet te hervatten. In een bijzonder lastige week, werd er verloren van TSM en Team Liquid. Op zich geen schande en hopelijk kunnen ze deze week de winsten weer oppakken. FlyQuest wist ook spontaan weer twee winsten op te pakken. Het won van bodemgenoot Echo Fox en van verrassend OpTic Gaming. Echo Fox bungelt nu eenzaam onderaan de ladder nadat ze weer beide games niet wisten te winnen.

Speelschema en stand LCS week 5

FlyQuest Echo Fox
Team Liquid Cloud9
TSM 100 Thieves
Golden Guardians OpTic Gaming
Clutch Gaming CLG
Echo Fox Golden Guardians
Cloud9 Clutch Gaming
100 Thieves Team Liquid
CLG TSM
OpTic Gaming FlyQuest
Stand LCS week 5
1 Cloud9 7-3
CLG 7-3
Team Liquid 7-3
4 TSM 6-4
OpTic Gaming 6-4
6 Golden Guardians 5-5
7 Clutch Gaming 4-6
8 FlyQuest 3-7
100 Thieves 3-7
10 Echo Fox 2-8

Speelweek 6

Komend weekend wordt het een mooi weekend. We zien de return van de clash tussen TSM en Cloud9. Maar ook de kraker tussen CLG en Team Liquid die beide op dit moment op nummer één staan. Wie zullen er komende weekend winnen in deze twee match-ups?

Echo Fox Cloud9
Golden Guardians FlyQuest
TSM Clutch Gaming
Team Liquid CLG
OpTic Gaming 100 Thieves
FlyQuest Team Liquid
Cloud9 TSM
CLG Golden Guardians
100 Thieves Echo Fox
Clutch Gaming OpTic Gaming