29 september 2023

The Cuphead Show: Cuphead krijgt eigen Netflix-serie

Cuphead, de populaire side-scroller voor Xbox One, PC en Nintendo Switch zal een eigen Netflix serie krijgen. The Cuphead Show, zoals het heet zal zich afspelen rondom Cuphead en zijn blauw-accenten vriend: Mugman. De hele serie verschijnt in een stijl zoals animatiefilms uit de jaren 30.

Samen met Netflix kondigt King Features en Cuphead ontwikkelaar Studio MDHR aan dat de pittige game uit 2017 een vertaalslag krijgt naar Netflix. De volledige show zal geanimeerd worden volgens de stijl die werd gebruikt in de jaren 30 van de vorige eeuw. Net als de game zal de volledige show ook met de hand getekend worden, maar niet op papier. Ook zal Studio MDHR niet aan de slag gaan met het tekenwerk, maar laten ze het over aan Netflix’s animatie team.

“We are not going to be animating this [ourselves] because it would never be finished,” verteld Chad Moldenhauer, mede-ontwikkelaar van Cuphead in een interview met IGN. “The current goal is to stay as far away from [computer-assisted] puppeteer animation as possible,” voegt hij er aan toe. “The idea will still be that every frame is hand-drawn” but probably not on paper. “It’s going to be hand-drawn but digitally. ‘Tradigital’.”

Het idee is dus wel ongeveer hetzelfde als de game. Iedere frame zal met de hand getekend worden, maar niet op papier. Indien Studio MDHR dit allemaal zelf zou moeten doen zou de show nooit het daglicht zien. Dat duurt simpelweg veel te lang.


The Cuphead Show zal op Netflix verschijnen, maar wanneer blijft nog de vraag.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →