29 september 2023

Nintendo kondigt nieuwe NES titels en 'Rewind' feature aan

Nintendo heeft eindelijk een aantal nieuwe en gratis NES games voor de Nintendo Switch online abonnees aangekondigd! Ook komt er een spiksplinternieuwe feature voor alle NES games genaamd de ‘Rewind’.

De nieuwe NES titels zijn Donkey Kong 3 en The Wrecking Crew. Deze zullen vanaf 17 juli beschikbaar zijn. Donkey Kong 3 kwam voor het eerst uit in 1983, ontworpen door Shigeru Miyamoto en ontwikkelt door Nintendo zelf natuurlijk. Dit was één van de meest populaire DK titels tot op vandaag. De arcade game kwam later nog uit op de NES en uiteindelijk ook op de Wii Virtual Console. The Wrecking Crew is een platformer die ontworpen werd in 1985 door Yoshio Sakamoto. De game heeft meerdere platformen gezien, tot aan zelfs de Wii U. Je speelt hierin als Mario en het doel is het vernietigen van verscheidene objecten in het level dat je speelt. Beide games zijn vrij goed ontvangen en zullen een leuke toevoeging zijn op de Nintendo Switch, die inmiddels ongeveer 2 jaar op de markt ligt.
NES Nintendo Switch
De Rewind feature is precies zoals het klinkt. Je kan de ZL en ZR knoppen gebruiken op gameplay terug te spoelen in alle NES titels op de Switch. Vergelijk het met de terugspoel variant van Forza Horizon. Deze toevoeging zal vooral fijn werken op uitdagende titels en is fijn voor kinderen die natuurlijk nog niet alles de eerste keer begrijpen of ergens snel op reageren. Deze feature verschijnt op 17 juli, samen met de twee NES games. Je hebt alleen een Nintendo Online abonnement nodig om hier gebruik van te kunnen maken, dit is voor 4 Euro per maand verkrijgbaar en is vaker in de afprijzingen te vinden met tot wel 20 Euro korting op jaarbasis!
NES Nintendo Switch
Ga jij de games een poging geven of opnieuw uitspelen voor de wat oudere generatie? Laat het ons weten in de reacties hier beneden! Het is nog niet zover als fans zouden willen, maar meer NES games zijn onderweg.

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →