19 april 2024

Dead by Daylight komt met grote rework

Heb je bij Dead by Daylight wel eens het gevoel dat een killer overpowered is? Eén van mijn minst favoriete killers is Freddy van Nightmare on Elmstreet. Een killer die maakt dat de nekharen van menig survivor omhoog gaan staan, zo ook bij mij. Maar mocht je frustrerende games hebben gehad tegen onze Freddy, wees niet getreurd, de rework is hier!

Je bent op je hoede, het is donker en je hoort enge geluiden. Het is koud en voor je staat een generator. Je sluipt er naar toe en begint stilletjes te werken aan de machine. Deze moet je afkrijgen, het is je enige weg naar veiligheid wanneer je die dingen repareert. Je haalt iedere quick time met vlag en wimpel. Bijna ben je klaar, je kan al bijna het geluid van de poort horen. Alles wordt wazig, je hoofd wordt zwaar en ja hoor, Freddy staat naast je. Alt+f4, je bent erbij. Tevergeefs probeer je weg te komen, pallets om te gooien en teamgenoten aan te sporen je wakker te klappen. Maar helaas, Freddy ziet je steeds en komt je halen. Met dat irritante liedje op de achtergrond word je aan de haak gehangen, leuk joh!
De makers van Dead by Daylight hebben onze frustraties gehoord, Freddy krijgt zijn eigen rework! Er zijn wat kleine aanpassingen in het slaapproces, het grote wapen van Freddy. Wanneer je slaperig wordt bungel je tussen de echte wereld en de slaapwereld. Dit maakt dat Freddy onzichtbaar is op afstand. Vanaf 32 meter is hij soms zichtbaar en dichtbij, onder de 16 meter altijd zichtbaar. Wanneer Freddy een survivor aanvalt en dit lukt, is de survivor meteen in de slaapwereld.
Dead by Daylight
Maar eenmaal in die slaapwereld is het ook tijd om weer wakker te worden! Dit kan nog steeds worden gedaan door andere spelers die je wakker klappen. De eerste keer gebeurt dit snel, iedere volgende keer zal deze actie langer duren. Toch is er nu een nieuw voorwerp dat bruikbaar wordt wanneer je in dromenland rond dwaalt, alarmklokken! Deze staan verspreid door de map, wanneer je in slaap valt wordt de klok die het verst van je af is actief. Baan je een weg naar de klok en help jezelf naar de echte wereld.
Tot slot krijgt Freddy nieuwe perks in het spel Dead by Daylight. Zo heb je nu de perk Dream Snares. Je kan bloedplassen op de grond plaatsen als val voor slapende spelers. Deze plassen zijn alleen door hen te zien. Wanneer ze erin gaan staan pakken bloederige handen de speler vast, de speler begint dan te schreeuwen en door de schok zal de speler een aantal seconden langzamer zijn dan normaal. Ook is er de nieuwe perk Dream Projection. Freddy kan een kopie van zichzelf bij een generator naar keuze plaatsen. De generator zal bloederig zijn, ook kan Freddy er voor kiezen om de plaats in te nemen van de kopie of juist niet.
Als laatste add-on komen er Dream Pallets in het spel met Freddy. Deze pallets zijn alleen zichtbaar voor slapende spelers en werken als snare. Wanneer een speler denkt deze om te gooien om de killer te stunnen doet dit juist niets tegen Freddy. De pallet explodeert in een bloedregen en zal de killer alleen maar helpen.
De rework is nu live op de testservers en zal 23 juli, 2019, online komen op alle servers.

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →