25 mei 2024

Nintendo onthuld Nintendo Switch Lite, een goedkoper alternatief

Nintendo onthuld eindelijk de langverwachte Nintendo Switch Lite! Deze variant zal voor 229 Euro op de markt komen. Deze Lite variant is een echt lichtgewicht en volledig bedoeld om als handheld gebruikt te worden!

De Nintendo Switch Lite komt uit in het turquoise, geel en grijs. Voor een mooie prijs van 229 Euro is deze variant makkelijk om aan te schaffen, ook als je budget wat lager ligt. De variant is ook heel fijn voor kinderen, door het kleine lichaam en de toegankelijke controls. Het is essentieel gewoon dat de 2DS voor de 3DS was. De meesten vinden dit design zelfs mooier. De Lite kan iedere game spelen die ook op je reguliere Switch te spelen is, zolang het icoontje op de doos te vinden is. In de video hier beneden kan je een volledige blik bekijken op de ware handheld.

Met ware handheld wordt wel bedoelt dat de Nintendo Switch Lite niet op je tv kan worden gespeeld. De Joy-Cons zitten dan ook vast aan je lite. Dit betekent dat je nieuwe Joy-Cons moet halen om samen te spelen. De handheld zal op 20 september verschijnen en zal meerdere bundels en skins gaan krijgen. De handheld variant heeft ook geen Motion Controls of HD Rumble, dit zou dan ook vrij raar zijn gezien de hardware. De knoppen links beneden zijn vervangen door een D-Pad. In de video zie je meerdere situaties waarin je de Lite beter kan gebruiken dan de gewone Switch. Onze redactieleden zijn enthousiast, ook over de prijs. Een aantal zullen hem zelfs in huis halen in combinatie met hun normale Switch, en jij?
Wat vinden jullie van de Nintendo Switch Lite als ware handheld? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →