25 mei 2024

LEC: Summer Split gaat weer verder in de LEC

De teams in de LEC hebben kunnen genieten van een twee weken vakantie. Voor Fnatic, G2 Esports en Origen was dit slechts een week na hun trip naar Rift Rivals. Na de winst op Rift Rivals en een week vakantie, is het weer tijd om de strijd te hervatten in de summer split. Waar waren we gebleven voor Rift Rivals en met welke games gaan we verder?

Voor Rift Rivals wist Fnatic te winnen van G2 Esports in de LEC. Daarmee zijn zij nog de enige team die nog niet hebben verloren. Dit was ook echter het enige verlies van G2 Esports voor Rift Rivals. Origen heeft de helft van zijn games gewonnen en de andere helft verloren. Fnatic neemt het komende week op tegen Vitality en Splyce. Splyce draait weer mee met de top en staat op een respectabele derde plek. Vitality echter krijgt het maar niet voor elkaar om van de grotere teams te winnen. Hierdoor staat Vitality op de één na laatste plek in de summer split.
G2 Esports ontvangt Misfits Gaming en Schalke 04 op Summoners Rift. Vooral de game tegen Schalke 04 is er één om in de gaten te houden. Kan Schalke 04 het sterke G2 Esports verslaan? Origen heeft het makkelijkste programma van de drie. Zij moeten tegen Rogue en Excel Esports beide laagvliegers in de LEC. Nog een noemenswaardige game is de game van Splyce tegen SK Gaming. Splyce heeft één punt meer dan SK Gaming. Bij winst voor SK Gaming kunnen ze op gelijke hoogte komen. Splyce speelt daarna tegen Fnatic en dan is kans groot dat Splyce verliest. Wint SK Gaming tegen Excel Esports kunnen zij de derde plek overnemen van Splyce.
 

Speelweek 4 LEC

Rogue Schalke 04
Splyce SK Gaming
G2 Esports Misfits Gaming
Excel Esports Origen
Vitality Fnatic
SK Gaming Excel Esports
Misfits Gaming Vitality
Origen Rogue
Schalke 04 G2 Esports
Fnatic Splyce