2 maart 2024

Psychonauts 2 is uitgesteld naar 2020

De releasedatum van Psychonauts 2 is opnieuw uitgesteld. De game zal nu uitgebracht worden in 2020 in plaats van 2019. Dit is bekendgemaakt door Double Fine in een blogpost op hun crowdfunding website.

In 2015 hoorden we voor het eerst over het bestaan van Psychonauts 2 op de Game Awards ceremonie. Double Fine, de makers van Psychonauts, lieten weten dat zij interesse hadden in het maken van een sequel. Ze konden dit echter nog niet realiseren, omdat er niet genoeg geld beschikbaar was. Om deze reden startte Tim Schafer een crowdfunding actie om het overige geld dat nodig was in te zamelen. De crowdfund actie bleek een succes en op deze manier werd het mogelijk om de game te gaan ontwikkelen. Tijdens de E3 dit jaar kregen we opnieuw nieuws over Psychonauts 2. Double Fine is namelijk een samenweking aangegaan met Xbox Game Studios als publisher van de game. In de blogpost maken ze wel meteen duidelijk dat de game nog steeds op de PS4 gereleased gaat worden.

Releasedatum

Psychonauts 2 was in eerste instantie gepland voor release in 2018. In 2017 kregen we echter al het nieuws van Double Fine dat 2018 niet haalbaar zou zijn. De releasedatum werd uitgesteld naar 2019, maar er werd nog geen specifieke datum vastgesteld. Vandaag in de blogpost krijgen we echter opnieuw het bericht dat de game uitgesteld gaat worden. Double Fine geeft aan dat ze meer tijd nodig hebben om de game goed en volledig op de markt te kunnen brengen. Ze verwachten nu dat de game in 2020 uitgebracht zal gaan worden. Niet alle fans zijn blij met dit nieuws. In de reacties op de blogpost zijn we gemixte verhalen. Sommige fans waarderen de keus, omdat ze liever een goede en volledige game zien op release. Andere fans balen ervan dat de game alweer uitgesteld wordt en zijn misschien bang dat dit nog eens kan gaan gebeuren.
Psychonauts 2 zal in 2020 gereleased worden op de PC, PS4 en Xbox One.