2 maart 2024

Review: Stranger Things 3: The Game

4 juli was het dan zover. Na 2 jaar wachten kunnen we eindelijk Stranger Things seizoen 3 bekijken. Samen met het seizoen op Netflix is ook Stranger Things 3: The Game uitgekomen.

Stranger Things 3: The Game is een klassieke beat ‘m up actie RPG game met een open wereld structuur. De game volgt het derde seizoen bijna naadloos en als je de serie volgt en seizoen 3 nog moet kijken dan raad ik je aan om dit eerst te doen. Volg je de serie nog niet dan zou ik deze eerst kijken. Ik zal verder niks vertellen over het verhaal om spoilers te voorkomen.
Stranger Things 3: The Game
De game brengt je naar alle bekende plekken in Hawkins die je mag verkennen. Tijdens je tocht door Hawkins speel je nog 10 extra characters vrij. Je kunt tijdens de game vrij switchen tussen characters. Alle 12 characters hebben hun eigen aanval en special ability. Zo heeft Lucas zijn Wrist Rocket (katapult) en Dustin spuit de vijanden neer met zijn Farrah Fawcett haarspray. Sommige characters hebben nog een extra ability mee gekregen. Zo heeft Dustin de Master Hacking skill en kan keypads hacken en heeft Joyce een betonschaar en kan weer kettingen doorknippen.

Wat te doen?

In Stranger Things 3: The Game bestaan de quests vooral uit iets vinden of ophalen en vijanden verslaan. Binnen deze quests krijg je op bepaalde plekken nog eenvoudige puzzels om op te lossen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld lichtknoppen in of uit schakelen in een bepaalde volgorde. Er zijn door de game heen ook een heleboel items en geld wat je kunt vinden. Deze vind je in kistjes maar ook door het kapot slaan van bijvoorbeeld struiken, vuilnisbakken, hamburgers, handtassen en meer. Alles wat je kapot slaat word weer vrij snel terug gezet. En nu kan ik niet langs een struik of wat dan ook lopen zonder hem kapot te slaan om te kijken of er geld of een item uit komt. De items die je vind kun je weer gebruiken om trinkets te craften. Trinkets zijn items waar je de stats of ability’s van 1 of meer party members mee kunt verbeteren.
Stranger Things 3: The Game

graphics en geluid

Net zoals Stranger Things de tv serie een hommage is naar de klassieke jaren 80 films zoals The Goonies, is Stranger Things 3: The Game game een hommage naar de klassieke 16-bit beat ‘m up games. Het ziet er allemaal wel net wat strakker uit als vroeger. Heb er niks op aan te merken.
Het geluid is een iets ander verhaal. Met het geluid blijven ze ook trouw aan de 16-bit games en krijg je eenvoudige synth muziek en geluidseffecten. Hier hadden ze van mij wel iets meer variatie in mogen brengen. Dit kan op den duur wel wat saai en irritant worden.
Stranger Things 3: The Game

Co-op

En het beste als laatste, de co-op. Dit werkt echt perfect. Bij ongeveer elke game hoop ik dat er een split-screen multiplayer in zit. Wat is er nu leuker dan met een vriend(in) samen op de bank te gamen. Zo heeft Stranger Things 3: The Game het perfect geregeld. Je speelt de game standaard met 2 characters. Speel je alleen dan kun je je teamgenoot simpele commando’s geven en zodra een tweede controller word aangezet dan switcht de game automatisch naar split-screen en kun je met z’n 2en verder spelen. Zo kan iedereen op elk moment in en uit de game springen en hoeft er niet perse een nieuwe game gestart worden.

Verdict

Stranger Things 3: The Game is een vermakelijke game voor de Stranger Things fan waar je in zo’n 12 uur doorheen bent. Met de Eliminator mode die je kunt vrijspelen is er nog een redelijke replay waarde. De game komt vooral tot zijn recht wanneer je de game samen speelt met iemand. Alles ziet er leuk uit en heeft een heerlijke nostalgische feeling. Maar om helemaal eerlijk te zijn vind ik het prijskaartje van €29,99 wat aan de hoge kant.
Pluspunten

  • Co-op
  • Ziet er leuk uit
  • Veel characters
  • Stranger Things

Minpunten

  • Geluid
  • Prijs
  • Repetitief
  • 7/10
    Verdict - 7/10
7/10