25 februari 2024

Minecraft Earth: Gameplay beelden en Beta aankondiging

Minecraft is een game die we allemaal wel kennen, maar er is iets nieuws op komst. Minecraft Earth. Minecraft Earth is een vergelijkbare game met Pokémon Go. Je speelt de game via je telefoon in de echte wereld. De game zal binnenkort in Beta gaan.

Binnen twee weken zal de Beta van start gaan op iOS. Android gebruikers zullen iets langer moeten wachten tot ze aan de slag mogen gaan. Er is nog geen duidelijkheid over wanneer deze Beta precies van start zal gaan. Het gaat daarnaast om een gesloten Beta. Je kunt enkel mee doen als je een uitnodiging hebt.

Samen met de aankondiging zijn er nieuwe gameplay beelden opgedoken. In deze beelden zien we duidelijk hoe het spel gespeeld gaat worden. Je verzameld blokjes en spullen in de wereld en kunt ze vervolgens bouwen op alle oppervlakte om je heen. Objecten om je heen die je kunt verzamelen heten ’tapables’ en kunnen voorkomen in de vorm van kistjes waar spullen in zitten en mobs. Je zal bekende mobs tegenkomen uit Minecraft, maar ook gloednieuwe wezens die nog niet eerder getoond zijn.
Door spullen en mobs te verzamelen krijg je XP. Hogere levels bezorgen je verschillende blauwdrukken waar je vervolgens verder op kunt bouwen. Hier werkt alles zoals je zou verwachten in Minecraft. Vuur verspreid zich en water stroomt zoals je dat gewend bent. Je kunt vrienden uitnodigen om samen te werken aan jouw kunstwerk. Zodra je klaar bent kan je je creatie in levensgrote versie plaatsen en vanbuiten, maar ook van binnen bekijken!
Je kunt je via de Minecraft website opgeven voor de Beta om kans te maken om als een van de eerste spelers aan de te slag te gaan. Miencraft Earth zal later dit jaar verkrijgbaar zijn voor iOS en Android apparaten. Ga jij de wereld opnieuw ontdekken met deze AR-game?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →