29 februari 2024

Gamescom 2019: Microsoft pakt groots uit met Xbox

Gamescom 2019 is nog maar een dikke maand van ons verwijderd. Langzaam maar zeker onthullen verschillende gaming-giganten hun toefjes waar de Europese gamers mee aan de slag mogen gaan. Gamescom is de grootste game beurs van het jaar. Dit betekend dat Microsoft en Xbox ook groots gaan uitpakken.

Ondertussen hebben de meeste wel al gehoord van Project xCloud. Dit is Microsoft’s cloudgaming dienst waarbij je volwaardige Xbox One titels direct kunt streamen naar bijvoorbeeld je telefoon. Gamescom zal een van de eerste plaatsen zijn waar gamers aan de slag mogen gaan met xCloud om zelf de kracht van deze service first-hand te ervaren.

200 gamestations

Microsoft bevind zich in hal nummer 8 waar het bedrijf een groene gloed zal verspreiden met bijna 200 gamestations. Hier kunnen gamers al een aantal Xbox game spelen die nog niet verschenen zijn, maar ook een aantal games van andere ontwikkelaars. Xbox Games Studios heeft onder andere de volgende titels speelbaar tijdens het evenement:

 • Age of Empires 2: Definitive Edition
 • Battletoads
 • Bleeding Edge
 • Gears 5
 • Halo: The Master Chief Collection voor PC
 • Minecraft Dungeons
 • en nog meer

Nu je toch hier bent kan je ook al aan de slag met de volgende titels op Xbox One van andere ontwikkelaars:

 • Doom Eternal
 • Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint
 • NBA 2K20
 • Borderlands 3

Bij de Xbox stand kan je ook een blik werpen op de nieuwste game PC apparaten. Aangezien Game Pass for Windows van start zal gaan zijn Age of Empires 2: Definitive Edition en Halo: The Master Chief Collection op PC’s en laptops speelbaar.

Inside Xbox en Gloria Theater

Live vanuit Keulen zal er een Inside Xbox gepresenteerd worden op 19 augustus 17:00. Tijdens deze presentatie krijg je het laatste Xbox nieuws vanuit het Gloria Theater in Keulen. Deze locatie zal vanaf woensdag 21 augustus tot en met vrijdag 23 augustus open worden gesteld voor gamers waar zij gratis aan de slag kunnen gaan met game-toernooien, panel discussies, game evenementen en nog veel meer.

Minder valide?

Xbox denkt aan iedereen. We kennen de adaptive controllers, die zijn namelijk voor bijna iedere game beschikbaar tijdens het evenement. Daarnaast is de gehele stand rolstoelvriendelijk en zijn er gebarentolken beschikbaar voor alle programma’s.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →