23 april 2024

LEC: Speelweek vijf in de summer split

Komende weekend begint de tweede helft van de summer split in de LEC. Teams ontmoeten elkaar vanaf dan voor de tweede keer. Echter hebben we op vrijdag nog de afsluiting van de eerste helft. In de eerste helft zijn het voornamelijk Fnatic en G2 Esports die de summer split domineren.

Dominant waren Fnatic en G2 Esports zeker. Beide teams verloren slechts één keer tot nu toe in de LEC. Fnatic versloeg G2 Esports en Fnatic verloor afgelopen week van Splyce. Komende weekend staan Splyce en G2 Esports tegen over elkaar in de match of the week. Kan Splyce het trucje van afgelopen week herhalen tegen G2 Esports? Of had Splyce gewoon geluk gehad met de mindere dag van Fnatic? Hoe deze game ook zal verlopen, het blijft spannend tussen de huidige top drie teams.
Naast G2 Esports speelt Splyce ook tegen de teleurstellende Misfits Gaming. G2 Esports zelf neemt het nog op tegen de laatste team uit de LEC: Excel Esports. Fnatic mag het opnemen tegen Rogue en SK Gaming. Onder de top drie teams vechten de andere zeven teams voor een plek in de play-offs. Origen en Schalke 04 delen de vierde plek met een vier om vier score. SK Gaming, Rogue en Vitality delen de zesde plek met een drie om vijf score. Misfits Gaming(2-6) en Excel Esports(1-7) ronden de LEC af. Met nog tien games te gaan ligt de strijd nog helemaal open voor de play-offs.

Schema speelweek vijf LEC

Misfits Gaming Splyce
Vitality Schalke 04
Excel Esports G2 Esports
Rogue Fnatic
SK Gaming Origen
Excel Esports Schalke 04
Misfits Gaming Rogue
Origen Vitality
SK Gaming Fnatic
Splyce G2 Esports

Ook komende weekend kan je hier de LEC live volgen. Ben je bereid als esports fan verder te gaan dan kan je ook pro view aanschaffen. Met de pro view kan je POV streams kijken van je favoriete speler of spelers.