20 mei 2024

Nieuwe Iron Man VR gameplay beelden

Iron Man VR verschijnt exclusief voor Playstation VR. In bovenstaande video leggen de ontwikkelaars van de game uit hoe ze Iron Man aanpakken in deze exclusieve PSVR titel. Het is belangrijk dat ze de iconische elementen van Tony Stark goed voor elkaar krijgen.

Het is niet te vergelijken met een cockpit of flight-simulator titel. Je bestuurt de game als Iron Man direct door je lichaamsbewegingen. Het zou maar enkele minuten duren om hier aan te wennen, maar het zal even duren voor je daadwerkelijk een expert bent in het vliegen en het vernietigen van je vijanden.
Je bent vrij om te bewegen op je eigen manier in Iron Man VR. Je hebt een open omgeving waar je langzaam, of snel doorheen kunt vliegen afhankelijk van je lichaamsbewegingen. Je kunt zo snel als een raket gaan, maar alsnog volledig in controle zijn over je suit in korte bochten.
De ontwikkelaars doen er alles aan om zo authentiek als mogelijk te zijn aan hun idee van Iron Man. Het gedeelte vliegen zoals hierboven beschreven is daar één van, maar ook alle verschillende tools en wapens waar Tony over beschikt en de HUD vanuit de helm. Vanuit de gameplay beelden lijkt het er op dat je je handen gebruikt om snelheid te maken dankzij de thrusters in je handpalm. Dezelfde handpalm gebruik je ook weer als wapen tegen je vijanden. Hierbij lijkt het er op dat je de keuze hebt om twee handen te gebruiken om te schieten, maar ook één hand kunt blijven gebruiken om je snelheid te behouden om makkelijker vijanden te ontwijken.
Iron Man VR heeft nog geen release datum. Het is aannemelijk dat de game ergens volgend jaar verschijnt voor Playstation VR. Sta jij al te popelen om aan de slag te gaan met Tony Stark’s favoriete speeltjes in VR?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →