30 november 2023

FIFA 20 – Official Gameplay Trailer

EA Sports heeft de officiële Gameplay Trailer van FIFA 20 op YouTube geplaatst. In de trailer worden de nieuwe gameplay elementen van de game belicht. De nieuwe FIFA zal op 27 september gereleased worden.

Het duurt nog iets meer dan 2 maanden voordat FIFA 20 uitgebracht wordt voor de Nintendo Switch, PS4, XBox One en PC. Vandaag heeft EA Sports de gameplay trailer online gezet om ons al een beetje warm te maken voor wat er gaat komen. In de trailer worden een aantal nieuwe gameplay mechanics belicht. De video begint met de verbeteringen die zijn aangebracht aan het nemen van vrije trappen en penalty’s. Het moet gemakkelijker worden om te richten en je moet makkelijker keuzes kunnen maken in het type vrije trap dat je wilt nemen. Naast de verbeterde vrije trappen en penalty’s zijn ook de physics van de bal aangepast. De bal zal in het nieuwe FIFA spel beter reageren op de aanrakingen van spelers en de grond.

1 tegen 1 duels

Het grootste verbeterpunt van FIFA 20 worden de 1 tegen 1 duels. EA Sports heeft hier zowel in aanvallend als verdedigend opzicht verbeteringen aangebracht. Ze noemen de verbeteringen Dynamic 1v1s. In aanvallend opzicht betekent dit dat je meer controle over je speler zult hebben in 1 tegen 1 duels. Dit maakt het gemakkelijker om je tegenstander voorbij te spelen. In verdedigend opzicht is het tackle systeem verbeterd. Op deze manier kun je als verdedigende partij makkelijker de bal terug veroveren. Naast de gameplay mechanics brengt FIFA 20 natuurlijk ook de standaard vernieuwingen. Dit betekent dat de clubs de juiste spelers van dit moment zullen hebben en spelers nieuwe waardes voor hun kwaliteiten. Voor meer informatie over de aankomende FIFA game kun je terecht op de website van EA.
FIFA 20 wordt op 27 september gereleased voor de Nintendo Switch, PS4, Xbox One en PC.