30 november 2023

Stadia krijgt een achievement-systeem

Goed nieuws voor alle trofee- en of achievement hunters. Stadia, Google’s game streaming dienst zal een achievement systeem krijgen zoals we gewend zijn van Playstation en Xbox. Deze feature zal echter niet direct vanaf november beschikbaar zijn.

Afgelopen nacht heeft Stadia een AMA gehouden op Reddit. Een AMA (Ask Me Anything) is niets meer dan een digitaal interview met honderden mensen die vragen kunnen stellen over een betreffend onderwerp. In dit geval dus Stadia. Google lijkt het hele game streaming idee erg serieus te nemen en wilt graag dat alles helder is voor de toekomstige spelers. Zo heeft het bedrijf afgelopen nacht een aantal interessante vragen weten te beantwoorden.
Een van de vragen die al een tijdje op tafel ligt zijn de in-game achievements of trofeeën. Goed nieuws, want Stadia gaat ook zo’n feature krijgen. Het is nog niet duidelijk in wat voor vorm, of wanneer deze verschijnen. In ieder geval niet tijdens de lancering voor de founders in november.
Gamers vergelijken Stadia voor het gemak met Netflix, maar dit klopt niet helemaal. Je kunt het beter zien als Playstation Plus of Xbox Live Gold meldt Stadia via Reddit. Stadia Pro leden krijgen toegang tot 4K /HDR streaming met 5.1 surround audio, korting op de marktplaats en ongeveer een keer per maand een gratis game. Destiny 2 inclusief alle uitbreidingen wordt de eerste gratis game.
Google is niet van plan om meer beelden van de User Interface te laten zien voordat de dienst van start gaat over enkele maanden. Voorlopig zal je ze er op moeten vertrouwen dat het er goed uit ziet. De dienst lanceert met alle basis functionaliteiten zoals het spelen van je games zonder ze te hoeven downloaden of wachten, sociale features, winkel en het naadloos switchen tussen meerdere schermen. Uiteraard zijn er veel meer features op komst die later worden toegevoegd.
Je kunt de hele Reddit AMA hier bekijken. Ben jij al aan boord van het cloud-gaming schip of laat je deze nog even varen?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →