18 augustus 2022

Catherine: Full Body-demo nu beschikbaar op de playstation store

Een gratis demo van Catherine: Full Body is nu beschikbaar voor PlayStation 4-gamers.
De remake van Catherine is al geruime tijd uit in Japan, maar komt op 3 september ook in het westen uit. De game is in het westen alleen beschikbaar op PlayStation 4, in Japan is er ook een Vita-versie gelanceerd.

Full Body is een remake van de PS3- en Xbox 360-game uit 2011. Het spel draait om Vincent, een kerel die met zijn vriendengroep regelmatig in de stamkroeg rondhangt, maar ondertussen in de problemen zit. Hij gaat vreemd terwijl zijn vriendin zwanger is. Daardoor krijgt hij nachtmerries, die zich uiten als puzzellevels waar spelers doorheen moeten zien te geraken. De remake van Catherine heeft onder andere nieuwe verhaallijnen en een nieuw personage.

Verhaal
Vincent is gek op zijn vriendin. Katherine is mooi, slim en succesvol. Het probleem is echter dat ze het steeds wil hebben over waar hun relatie heengaat op lange termijn, iets dat Vincent al zijn hele leven probeert te vermijden. Aangezien romantische complicaties wel het laatste zijn waar hij mee te maken wil hebben, zoekt Vincent zijn vrienden op om eens lekker door te zakken zoals ze wel vaker doen. Wat hij niet weet is dat hij die avond oog in oog zal komen te staan met de mooie, verleidelijke, onweerstaanbare vrouw, genaamd Catherine. Als hij de volgende ochtend met een kater wakker wordt met naast hem de mooiste vrouw die hij ooit heeft gezien, probeert hij te achterhalen wat er de vorige avond is gebeurd.
Was het niet meer dan een vrijblijvende vrijpartij, of is er iets serieuzer tussen hen gebeurd, vraagt hij zich af. Moet hij het aan Katherine vertellen? Zal hij Catherine ooit nog zien? Vincent komt er al gauw achter dat zijn slippertje fatale gevolgen kan hebben…
Klim voor je leven
Al snel begin je last te hebben van vreemde dromen, waarin je een hoop blokken moet beklimmen, die blijkbaar niet onderhevig zijn aan de klassieke natuurwetten. De onderste blokken vallen geleidelijk aan weg, waardoor je geen andere keuze hebt dan hoger zien te raken om uiteindelijk de uitgang zien te bereiken. Je kan blokken verschuiven om zo een pad te creëren en al gaandeweg leer je verschillende technieken om zo snel mogelijk te klimmen. Hoe verder je komt in het spel hoe meer speciale blokken je zal tegenkomen en hoe moeilijker de ‘puzzels’ worden. Maar waarom zou je dit eigenlijk doen? Het is immers maar een droom, niet? Er gaan echter het geruchten over een vloek, die enkel ontrouwe mannen treft. Indien je valt in de droom en neerkomt voor je wakker wordt, sterf je ook in het echt. En in het nieuws zijn er dan ook nog de berichten over gezonde mannen die in hun slaap op onverklaarbare manier sterven. Beter het zekere voor het onzekere nemen.
Full Body Remaster
Catherine uit 2011 is helemaal terug met dezelfde spannende puzzelgameplay en talloze verbeteringen:

 • Verbeterde graphics, gameplay en gloednieuwe muziek voegen zoveel meer toe aan het reeds uitdagende pakket.
 • Van Liefdesdriehoek naar Liefdesvierkant – Ontdek een gloednieuw verhaal met de toevoeging van Rin, een mysterieuze vrouw met geheugenverlies. Tientallen nieuwe filmscènes en geanimeerde beelden zijn toegevoegd om Vincent’s ingewikkelde leven verder uit de doeken te doen.
 • Meer dan 500 puzzels om je brein over te kraken. De ‘Arrange Mode’ voegt nieuwe complexe blokken toe aan de bekende levels die nieuwe technieken en strategieën vereisen.
 • It’s not cheating – Catherine is een uitdagend spel, niet voor doetjes. Activeer tijdens eender welk moment in het spel ‘Safety Mode’ en zie hoe Vincent in Auto-Play alle puzzels voor jou oplost.
  Catherine
 • Vincents grootste angsten, twijfels en groeiende schuldgevoelens over zijn ontrouw achtervolgen hem nu zelfs in zijn dromen, in de vorm van vreselijk misvormde monsters en een tikkende klok.
 • Unieke mix van een verhaal met volwassen thema’s als bindingsangst en ontrouw met unieke puzzel gameplay, zoals je nog nooit hebt gezien.
 • De speler moet Vincent helpen bij het maken van moreel zware beslissingen. Net als in het echte leven is bijna niets zwart-wit. Wat is de waarde van eerlijkheid? Wat is het juiste ding om te doen? Hoe dan ook, er zal iemand worden gekwetst. Erger nog, er zou iemand kunnen sterven.
 • De nachtmerrie van je dromen – Onder toezicht van producent Katsura Hashino, de gevierde regisseur van Persona 3 en Persona 4, creëren de beroemde vormgever van personages Shigenori Soejima en meesterscomponist Shoji Meguro nog nooit eerder vertoonde beelden en geluiden. Het verhaal van Catherine is net zo onvergetelijk en origineel als de vormgeving, muziek en gameplay.
 • Lokale versus en coöperatieve multiplayer modi samen met de leaderboards laten toe dat je niet enkel allen kan genieten van de unieke gameplay die Catherine te bieden heeft.

Wil je de game bekijken op de playstation store, volg dan de volgende link