29 mei 2023

Nieuwe WRC 8 trailer onthult details over de Career Mode

Bigben en de ontwikkelingsstudio KT Racing hebben een video uitgebracht om de volledig opnieuw ontworpen Career Mode voor WRC 8 te presenteren.

De WRC Career Mode is traditioneel de meest populaire en meest gespeelde spelmodus. Na besprekingen met de community wilde het ontwikkelingsteam inhoud bieden die aan de verwachtingen van fans voldoet in een diepe en gevarieerde spelmodus. Benoit Gomes, de game’s Lead Game Designer, onderzoekt de unieke functies en diepte van deze modus in detail.

De nieuwe Career Mode in WRC 8 bootst de echte wereld na. En stelt spelers in staat om voor het eerst een coureur voor een WRC team te worden. Spelers moeten van seizoen tot seizoen vooruitgaan om te concurreren in de WRC categorie en uiteindelijk wereldkampioen worden. Door verschillende teams in verschillende rally’s te volgen, slaagden de ontwikkelaars erin om de belangrijkste aspecten van een succesvol seizoen vast te leggen.

Spelers moeten uitblinken in drie belangrijke gebieden die in de game zijn opgenomen:

  • Planning van de kalender om te beslissen welke evenementen te doen tussen rally’s: training, fabrikantuitdagingen, rust, klassieke evenementen, etc.
  • Leiding geven aan een hele bemanning bestaande uit zes verschillende en onderling verbonden functies. Spelers moeten rekening houden met elk van hun unieke kenmerken en deze strategisch gebruiken in elke rally.
  • De crew upgraden door middel van R&D en een skill tree, die evolueert afhankelijk van de keuzes van de speler. Elke beslissing heeft invloed op de voortgang en op het moreel van de bemanning (prestaties, betrouwbaarheid, enz.).

WRC 8
De statistieken die aan het einde van elke rally beschikbaar zijn, helpen spelers ook hun strategie te verfijnen, zichzelf te vergelijken met concurrenten en hun set-ups zo nodig aan te passen om de ranglijst te beklimmen, hun auto te upgraden en de juiste mensen voor hun team te werven.
WRC 8 is de meest complete en authentieke officiële WRC simulatie die ooit is gemaakt. Nieuwe off-road fysica voor alle oppervlakken, een volledig opnieuw ontworpen Career mode, extreme en dynamische weersomstandigheden, 52 teams, 14 landen, meer dan 100 speciale podia, wekelijkse uitdagingen en een eSports mode.
WRC 8 zal in september van dit jaar uitkomen voor de PS4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.