19 april 2024

LEC: Zwaar weekend voor Origen

Origen gaat een zware weekend tegemoet in de LEC. In de zesde speelweek van de summer split neemt het team op tegen de top twee van de league. Op vrijdag is G2 Esports de tegenstander en op zaterdag is Fnatic de tegenstander voor Origen. Hoewel Fnatic en G2 Esports comfortabel aan de leiding gaan, is het voor Origen noodzakelijk om beide games te winnen. Zo niet dan wordt plaatsen voor de play-offs nog een lastig verhaal voor ze.

Fnatic mag naast Origen het opnemen tegen de nieuwe roster van Misfits Gaming. Vorige week had Misfits Gaming een game gewonnen en verloren in de LEC. Maar deze week kan de nieuwe roster zich opnieuw bewijzen dat ze beter zijn dan de oude roster. Met een winst op Fnatic kan daarin helpen. Dag later spelen ze tegen Excel Esports waar de oude roster al van had gewonnen. G2 Esports neemt het op zaterdag nog op tegen SK Gaming. Hiermee hebben de top twee teams van de LEC zowel een lastige als een simpele game te spelen dit weekend.
Splyce neemt het op tegen naaste concurrent Schalke 04 en tegen Vitality die langzaam weer in vorm begint te komen. Met de winst van vorige week heeft Vitality weer de aansluiting gevonden met de teams die strijden om een plek in de play-offs. Vitality speelt ook nog is tegen de directe concurrent Rogue op zaterdag. Net zoals Vitality is Rogue een team dat langzaam steeds meer in vorm komen en steeds beter gaan spelen in de LEC. Wie van deze twee teams zal uiteindelijk de play-offs halen? Of gaan ze allebei stunten en beide door naar de play-offs?

Speelweek 6 LEC

Schalke 04 SK Gaming
Rogue Excel Esports
Fnatic Misfits Gaming
Vitality Splyce
G2 Esports Origen
Vitality Rogue
Excel Esports Misfits Gaming
Schalke 04 Splyce
SK Gaming G2 Esports
Origen Fnatic