2 maart 2024

Old School Runescape sluit 17 jarige questlijn af

Old School Runescape, de razend populaire MMORPG van Jagex, makers van Runescape sluit een questlijn af die al sinds 2002 gaande is in de game. Het gaat om niets minder dan de Elven questlijn die in 2014 al eindigde in Runescape.

Even om verwarring te voorkomen is Runescape de ‘HD’ versie en Old School RS de oude variant van de game, gebaseerd op het spel zoals die er uit zag in 2007.
De Elven questlijn is sinds 2002 gaande in Runescape en deze werd in 2014 al afgerond in Runescape, maar nu ook in de Old School versie met de quest ‘Song of the elves’. Net als in Runescape zal deze quest je toegang verlenen tot de mysterieuze stad Prifddinas. Deze staat huist een aantal nieuwe uitdagingen voor de spelers zoals de ‘Gauntlet’ en ‘Zalcano’, de skill-boss. Je kunt hier meer lezen over de gloednieuwe stad en al haar bijkomstigheden.

“‘Song of the Elves is een nieuwe, belangrijke release voor Old School RuneScape en bovendien één van de grootste in de game ooit.” Zegt John Colgrave, product manager bij Jagex. “De lancering van Prifddinas zet de symbiotische relatie tussen Old School en RuneScape in de spotlights en is een geweldig voorbeeld van de manier waarop beide games elkaar beïnvloeden. Prifddinas werd al in 2014 uitgebracht in RuneScape, maar heeft nu een geweldige ‘Old School’ makeover gekregen. Het is tijd om de sleutels van de elvenstad te overhandigen aan onze spelers.

Het wordt de spelers niet makkelijk gemaakt. Indien je je wilt wagen aan de nieuwe quest heb je ten eerste een members-account nodig en de volgende vereisten:

  • Alle quests in de Elven verhaallijn (de laatste is Mourning’s End Part II)
  • De ‘Making History’ quest
  • Level 70 Agility, Construction, Farming, Herblore, Hunter, Smithing, Mining en Woodcutting.

Warding

Onlangs heeft Jagex spelers in Old School RS laten stemmen op de toevoeging voor een nieuwe skill genaamd ‘Warding‘. De skill heeft de stemronde niet weten de halen waardoor de derde nieuwe mogelijke skill voor OSRS niet zal gaan verschijnen. Minder dan 75% van de spelers hebben vóór gestemd. Eerdere skills die voorbij zijn gekomen waren Sailing en Artisan.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →