27 februari 2024

Playstation 4 Firmware Update 7.0 in detail

De komst van de nieuwe generatie console is nog een dik jaar verwijderd. Dit betekend dat er nog genoeg ruimte is voor verbetering in de huidige generatie aan consoles. Zo brengt Sony binnenkort Firmware Update 7.0.0 in een testversie uit. Beta testers kunnen het eerste aan de slag met bijvoorbeeld partychat voor 16 personen.

Op dit moment kunnen er 8 spelers in een partychat, maar het limiet wordt verhoogd naar 16 spelers in Firmware Update 7.0.0. De meest opvallende functie van 7.0.0 echter is het niet meer hoeven herstarten van je console na iedere update. Update 6.7.2 zorgde voor kleine performance updates. Door deze update heb je je PS4 console opnieuw moeten opstarten. Dankzij 7.0.0 zal het in de toekomst niet meer noodzakelijk zijn om voor iedere kleine update je console te herstarten. Kleine updates zullen op de achtergrond gedownload en geïnstalleerd worden.
Beta testers hebben nog een andere functie ontdekt voor spelers die gebruik maken van HDR. De console zou nu een systeem-level HDR helderheid-slider hebben. Hierdoor kan je op systeem-level je helderheid aanpassen. Dit zal vervolgens effect hebben op al je games, maar ook bijvoorbeeld Netflix. Tot op heden is het nog niet mogelijk geweest om je helderheid op systeem-level aan te passen. Bepaalde games bieden deze oplossing. Indien dit niet voldoende was werden spelers genoodzaakt om de instellingen van hun TV te raadplegen.
Het is nog niet zeker wanneer Firmware Update 7.0.0 verschijnt voor alle PS4 spelers. De update wordt op dit moment al getest door verschillende Beta testers. Zou versie 7 de laatste grote versie zijn voor de PS4 voordat de volgende generatie verschijnt? Wie weet. Er wachten nog een aantal grote titels op ons. Death Stranding zal dit jaar nog verschijnen, op 8 november. Volgend jaar mogen we onder andere aan de slag met The Last of Us Part 2 en Ghost of Tsushima op de Playstation 4.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →