16 april 2024

LCS: CLG en Cloud9 plaatsen zich voor de play-offs

In de voorlaatste week van de reguliere competitie van de LCS hebben zich twee teams bij Team Liquid gevoegd voor de play-offs. Cloud9 en CLG wisten beide genoeg punten binnen te slepen om de play-offs alvast veilig te stellen. Met nog één week te gaan, zijn er nog drie plekken te vergeven aan teams om verder te mogen strijden om de titel van de summer split.

CLG won in hun simpele LCS week van Clutch Gaming en Echo Fox. Clutch Gaming mag echter nog hopen op play-offs. Echo Fox daarentegen is met het verlies tegen CLG en TSM klaar voor de summer split. Samen FlyQuest kunnen zij de teams niet meer inhalen om kans te maken voor de play-offs. Desondanks kan FlyQuest nog terug blikken op een knappe winst op Cloud9. Cloud9 wist echter zijn ticket veilig te stellen door de dag erop te winnen van Team Liquid.
Golden Guardians deed goede zaken in jacht op hun LCS play-offs ticket. Het wist beide games te winnen van de concurrenten OpTic Gaming en 100 Thieves. Daarnaast profiteerde zij van het feit dat de andere teams ook een game verloren in het afgelopen weekend. Drie teams hebben hierdoor acht punten ten opzichte van de zeven punten van de andere twee teams. Elke misstap kan volgende week fataal zijn.

Uitslagen en stand week 8 LCS

Team Liquid OpTic Gaming
FlyQuest Cloud9
Golden Guardians 100 Thieves
TSM Echo Fox
CLG Clutch Gaming
OpTic Gaming Golden Guardians
100 Thieves TSM
Cloud9 Team Liquid
Echo Fox CLG
Clutch Gaming FlyQuest
Stand LCS week 7
1 Team Liquid 12-4
2 Cloud9 11-5
3 CLG 10-6
4 TSM 8-6
Golden Guardians 8-8
OpTic Gaming 8-8
7 Clutch Gaming 7-9
100 Thieves 7-9
9 FlyQuest 5-11
10 Echo Fox 3-13

Speelweek 9

In de laatste speelweek van de LCS zullen we vooral kijken naar de teams die op plek vier tot en met acht staan. Clutch Gaming bijvoorbeeld neemt het op tegen twee concurrenten voor play-offs. Maar de strijd bij de al reeds geplaatste teams wordt nog interessant. Want wie van die drie pakt de gunstigste positie in de play-offs ronde? Kijk komende weekend live naar de ontknopping van de LCS!

CLG OpTic Gaming
Cloud9 Golden Guardians
Clutch Gaming 100 Thieves
FlyQuest TSM
Team Liquid Echo Fox
OpTic Gaming Cloud9
100 Thieves CLG
TSM Team Liquid
Golden Guardians Clutch Gaming
Echo Fox FlyQuest