Playstation 4 meer dan 100 miljoen keer verkocht

Sony maakt haar jaarlijkse verkoopcijfers bekend en daaruit blijkt dat de Playstation 4 officieel meer dan 100 miljoen keer verkocht is. Daarmee is de Playstation 4 de snelst verkopende home gaming console ooit. De console verkocht sneller 100 miljoen exemplaren dan de Playstation 2 en de Nintendo Wii.

De Playstation 2 heeft er 5 jaar en 9 maanden over gedaan om 100 miljoen exemplaren te verkopen. Nintendo Wii nog iets langer. Playstation 4 wint het met 2 maandjes en verkoopt 100 miljoen consoles in 5 jaar en 7 maanden. In onderstaande Tweet kan je aan de lijn afleiden hoe snel de consoles verkocht zijn door de tijd heen. Opvallend is dat de Playstation 3 boven de Xbox 360 staat terwijl de 360 over het algemeen de meest populaire console was de vorige generatie. De releasedatum is niet meegerekend in dit overzicht. Xbox 360 kwam ongeveer een jaar eerder uit dan de Playstation 3, waardoor deze over het algemeen een stuk populairder is geweest. Aan het einde van de vorige generatie is de Playstation 3 wereldwijd vaker verkocht dan de Xbox 360. Hier heeft de Aziatische markt waarschijnlijk een grote invloed op uitgeoefend aangezien Xbox hier nooit een sterke voet heeft gehad.


Andere opmerkelijke cijfers zijn dat digitale media steeds populairder begint te worden en dit jaar zelfs de overhand heeft gekregen. Vanuit alle verkopen blijkt dat 53% van de cijfers voortkomen uit digitale software via de Playstation Store, 42,9% fysieke software en 3,2% aan Playstation 4 hardware. Sinds de release van de Playstation 4 zijn er maar liefst 1 miljard PS4 spellen verkocht wereldwijd.
Had jij verwacht dat Sony’s laatste zo succesvol zou zijn? Denk je dat het aantal verkochten exemplaren de Playstation 2 en/of Nintendo Wii nog gaan passeren?

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation