28 februari 2024

LEC: De clash tussen Fnatic en G2 Esports deel 2

Komende weekend staat de LEC geheel in teken van de clash tussen Fnatic en G2 Esports. De grote rivalen strijd in Europa eindigt dit weekend met de tweede clash van de summer split. In de eerste clash won Fnatic overweldigend van G2 Esports. Maar kunnen ze dat in de tweede ontmoeting ook? Of is G2 Esports degene die dit keer van door gaat met de winst?

In de zevende week van de LEC maken we ons langzaam op voor de play-offs ronde. G2 Esports wist zich vorige week al te plaatsen voor de play-offs. Met nog zes games te gaan kunnen Fnatic en Splyce na dit weekend bij G2 Esports voegen. Maar daar dienen nog enkele hordes voor worden genomen. Fnatic speelt zeer wisselvallig en wint en verliest de afgelopen weken keer op keer. Opvallend is dat ze vooral verliezen van de mindere tegenstanders zoals Rogue en Misfits Gaming. Maar daarentegen winnen ze dan wel weer van Origen en Splyce. Komende weekend spelen ze tegen G2 Esports en Schalke 04.
Splyce neemt het op tegen Excel Esports en Rogue. Hoewel beide teams de mindere teams in de LEC zijn, zijn beide teams wel bezig om steeds meer games te winnen. Excel Esports won zelfs beide games afgelopen week. Rogue die weer is verloor afgelopen weekend is nog steeds een team wat een stunt kan maken tegen de grotere teams. Kan Splyce de druk aan en weten ze deze kleine teams te verslaan en een plek te bemachtigen voor de play-offs? Ook de strijd onderin is nog niet gestreden voor een plek in de play-offs. Welke teams kunnen komende weekend goede stappen zitten naar de eind ronde?

Splyce Excel Esports
Rogue SK Gaming
G2 Esports Vitality
Misfits Gaming Origen
Fnatic Schalke 04
Misfits Gaming SK Gaming
Vitality Excel Esports
Rogue Splyce
Origen Schalke 04
Fnatic G2 Esports