1 maart 2024

LCS: Alle play-offs teams bekend!

De zes teams voor de play-offs van de LCS zijn bekend. Na de laatste speelweek van de summer split hebben de volgende teams zich geplaatst voor de laatste ronde. Team Liquid, Cloud9, Clutch Gaming, CLG, TSM en OpTic Gaming mogen volgende week de strijd met elkaar aangaan voor de titel.

Het was nog redelijk spannend in de laatste week van de LCS. Team Liquid won hun laatste twee games en bemachtigden daarmee hun eerste plek. Cloud9 moest in een tie breaker met CLG uitvechten wie de tweede plek zou krijgen. In de tie breaker wist Cloud9 CLG te verslaan en pakten daarmee de tweede plek. De vierde plek kwam in handen van TSM die met de winst op FlyQuest genoeg aan had. Clutch Gaming won hun beide games en pakte de vijfde plek.
De zesde plek werd nog een strijd tussen drie teams. OpTic Gaming, 100 Thieves en Golden Guardians moesten onderling uitvechten voor de laatste plek. In de eerste tie breaker versloeg OpTic Gaming 100 Tieves. Daarna moest OpTic Gaming tegen Golden Guardians. Ook die game wisten ze te winnen en pakten daarmee de laatste ticket naar play-offs van de LCS.

Stand en uitslag LCS week 9

CLG OpTic Gaming
Cloud9 Golden Guardians
Clutch Gaming 100 Thieves
FlyQuest TSM
Team Liquid Echo Fox
OpTic Gaming Cloud9
100 Thieves CLG
TSM Team Liquid
Golden Guardians Clutch Gaming
Echo Fox FlyQuest
Tie Breakers
OpTic Gaming 100 Thieves
Cloud9 CLG
OpTic Gaming Golden Guardians
Stand LCS week 9
1 Team Liquid 14-4
2 Cloud9 13-6
3 CLG 12-7
4 TSM 10-8
5 Clutch Gaming 9-9
6 OpTic Gaming 10-10
7 Golden Guardians 8-11
8 100 Thieves 8-11
9 FlyQuest 5-13
10 Echo Fox 4-14

Play-offs week 1 LCS

Komend weekend zal de eerste ronde beginnen van de play-offs in de LCS. Vanaf nu zijn de games in de format van best of 5’s. Op zaterdag hebben we TSM tegen Clutch Gaming. De nummer vier tegen de nummer vijf. Op zondag neemt de nummer drie CLG het op tegen de nummer zes OpTic Gaming.

TSM Clutch Gaming
CLG OpTic Gaming