15 april 2024

Activision zit in de remaster trein

Spyro Reignited Trilogy, Crash Bandicoot N’Sane Trilogy en Cash Team Racing Nitro Fueled. Al deze games hebben één ding in gemeen en dat is dat de originele versies al zo’n 20 jaar of ouder zijn. Toch gaan deze games tegenwoordig nog als warme broodjes over de toonbank in de vorm van remasters.

Activision is actief bezig geweest om de oude IP’s nieuw leven in te blazen en is niet van plan om hier mee te stoppen. Als we de notities van de earnings call mogen geloven is Activision op dit moment zelfs al bezig aan meer unieke content voor Crash en Spyro. Niet heel vreemd natuurlijk als je je bedenkt dat de games heel goed verkocht zijn. Een ander interessant nieuwtje is dat Activision ook actief bezig is om andere franchises nieuw leven in te blazen.


Oude games voorzien van een flinke lik verf is blijkbaar een goed business model en aangezien Activision niet héél veel unieke games meer heeft is het niet meer dan logisch. De vraag blijft dan echter welke games Activision in gedachten heeft. In hun earnings call laten ze in ieder geval weten dat geïnteresseerden uit moeten kijken naar meer nieuws omtrent remasters van andere franchises.

Terugkijkend naar de Activision franchises zijn er een aantal titels die potentieel in aanmerking komen voor een remaster of remake.

  • Tony Hawk’s Pro Skater franchise: Pro Skater 5 was een grote fout, maar de honger naar een nieuwe goede skate game blijft aanwezig bij de fans. EA lijkt ook geen interesse te hebben in een Skate 4 dus wie gaat die honger stillen?
  • Guitar Hero: Guitar Hero Live was wederom geen succes, maar de oudere games in de franchise zijn altijd erg geliefd geweest bij de fans. Warriors of Rock 2?
  • Blizzard games: Warcraft 3 is al onderweg in een remaster vorm, maar ook bijvoorbeeld World of Warcraft: Classic is onderweg. Dit is geen remaster, maar wel een oude game. Activision weet dat oude games geliefd en gewild zijn.
  • Prototype: Infamous is al afwezig sinds het begin van de deze generatie en Protype hebben we deze generatie nog helemaal niet gezien. De games waren sterk. Tijd voor een nieuw begin?

Welke Activision franchise zie jij graag verschijnen in een modern jasje?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →