5 december 2022

Wij mochten ESO's Scalebreaker spelen met de developers!

Elsweyr is inmiddels een tijdje uit en de Season of the Dragon loopt tegen zijn einde aan. De één na laatste update genaamd Scalebreaker komt er langzaam aan. Wij mochten één van de twee grote dungeons spelen met de hoofd-developers en daar willen wij natuurlijk even een verhaaltje over vertellen.

De drie vriendelijke developer gaven mij de keuze tussen de twee grote dungeons die de Scalebreaker DLC zullen bevatten. Ze vertelden korte samenvattingen voor beiden de Moongrave Fane en Lair of Maarselok. Met vol enthousiasme vertelden zij hoe Maarselok vanuit zijn grot een flinke corruptie over de wereld begint te verspreiden. Direct voelde ik mij aangetrokken tot deze dungeon, wie wilt er nu niet vechten tegen een full-fledged draak? Ik in ieder geval wel! De dungeon is opgebouwd in meerdere secties. Je kan de volledige livestream voor de dungeons hier beneden bekijken.

Lair of Maarselok

In het ritje naar de top van de berg waar Maarselok zich schuil houd krijg je meerdere uitdagingen naar de koppen van je dungeon groep gesmeten. Ik ga niets spoilen over de mechanics van deze boss-fights, daar mogen jullie zelf uiteindelijk doorheen spelen! De hele dungeon draait om de blauwe corruptie die Maarselok aan het verspreiden is over de wildlife in de omgeving. Deze monsters vallen onder de naam; Azureblight. De developers vonden dat het buitenwerelds uit moest zien en daarin zijn ze goed geslaagd. De klim naar de top van de berg laat zien hoe deze blauwe corruptie de wereld laat gloeien van angst. Hoe verder je door de dungeon heen boort, hoe meer je van de corruptie mee zal gaan krijgen. Vijanden zullen angstaanjagender worden en gebieden zijn steeds meer in het blauw ingesloten.
Elsweyr staat in het teken van de Kajiit en deze dungeon is daar geen uitzondering in. Je ziet eeuwenoude ruïnes die zijn verwoest door de verstreken tijd in combinatie met de constant-groeiende corruptie. De echte lorekeepers onder ons herinneren zich vast Selene nog wel. Dit personage werd in de base-game vastgeketend door een donkere magiër genaamd Carindon. Dit was dan ook een aardig donker moment uit het originele verhaal, een moment die nu eindelijk zijn pay-off krijgt. Fans waren toen verslagen over het feit dat Selene uiteindelijk niet de vrijheid kreeg die zij misschien wel echt verdiende. Selene is dan ook de eerste boss-fight in dit verhaal. Jouw groep moet haar overhalen om de corruptie van Maarselok te stoppen door middel van haar natuurlijke krachten. In dit gevecht haal je haar over om jullie verder te helpen door haar bear-/ en spider-spirits te verslaan in combat.
Elder Scrolls Scalebreaker

Selene to the rescue!

Dit geestige personage (ha ha) speelt een grote rol in de rest van de dungeon. Wat dan direct wel een tof aspect is, is dat de developers enthousiast waren over het terugbrengen van een origineel personage uit de originele lore. Selene’s design past perfect bij het bestrijden van de corruptie en de devs hadden het idee om haar terug te brengen al een aardig lange tijd in gedachten. Wat je misschien wel gewend bent van andere MMORPG’s, is dat de AI die met jou meeloopt puur dient als extra verhaal. Maar Selene zit niet stil en zal jou op specifieke manieren door de dungeon heen helpen. Enemy design in deze dungeon is fantastisch en de tweede boss is een zogenaamde Azureblight Lurcher. De lurcher wordt versterkt door Maarselok die rondvliegt over het gevecht met de Lurcher. Na 2 rondes vechten is het door naar de volgende big bad.
De Azureblight Cancroid, ook wel de derde boss, is een schild dat vernietigd moet worden. Er loopt een Lurcher om dit grote schild heen, versla deze en vind een manier om het schild geleidelijk te vernietigen. Om niet te veel te spoilen kan ik alleen maar zeggen dat deze fight wat tactiek en vooral samenwerking vereist.

Elder Scrolls Scalebreaker
Selene’s Web uit de base-game

The real evil

Maarselok is de echte eindbaas in dit verhaal. Hem zul je moeten verslaan in 2 fasen. Selene zal je helpen in de eerste, maar om specifieke redenen sta je er in de tweede alleen voor. Beiden gevechten laten zien hoe krachtig een draak kan zijn en als je uiteindelijk de top van de berg bereikt, dan vallen je kaken nogmaals op de grond. De zogenoemde Summit is waar het allemaal eindigt voor jou of voor de draak. Het verslaan van Maarselok voelt als een echte beloning en de loot die daarbij hoort natuurlijk ook. Hoe dit allemaal afloopt voor Selene en de Warlock Carindon zal je zelf achter moeten komen!
De dungeon voelt zoals we gewend zijn als een waardige ESO ervaring. Je merkte aan het development team dat ze uitermate enthousiast waren over de reacties van spelers en in dit geval de pers. Het was een leuk speeluurtje en ik zou er zo nog twintig kunnen doen!
Elder Scrolls Scalebreaker
Succes met het uiteindelijke verslaan van Maarselok in Scalebreaker vanaf deze maand nog! Dragonhold zal daarna dit seizoen van de draak afsluiten. Laat ons achteraf direct even weten wat jij van de dungeon(s) vond in de reacties hier beneden!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →