26 februari 2024

LCS: CLG en Clutch Gaming door naar de halve finale

Afgelopen weekend werden de kwart finales van de play-offs gespeeld in de LCS. Op zaterdag nam Clutch Gaming het op tegen TSM en op zondag speelde CLG tegen OpTic Gaming. De winnaars van deze games mogen komende weekend het opnemen tegen Cloud9 en Team Liquid in de halve finales.

De play-offs van de LCS trapten af met de game tussen TSM en Clutch Gaming. Voor beide teams stond er genoeg op het spel. TSM dat vorig jaar niet op Worlds was wilt dit jaar graag weer mee doen aan Worlds dit jaar. Met de finale in de spring split en plaatsing voor play-offs nu maken ze een goede kans voor kwalificatie. Echter zouden ze graag nog meer punten willen scoren voor definitieve plaatsing. Clutch Gaming wilt zich verder bewijzen in de LCS. En dat deden ze door TSM te verslaan met 3-1.
CLG en OpTic Gaming willen beide weer eens mee doen aan de top. CLG kampte al enkele splits met problemen om in de laatste ronde te komen. OpTic Gaming daarentegen wilt zich net als Clutch Gaming bewijzen bij de top te horen. Maar CLG was oppermachtig in de kwart finale van de LCS. Met een clean sweep werd OpTic Gaming van de Rift gespeeld. Met deze winst mag CLG ook nog hopen op een ticket voor Worlds.

TSM Clutch Gaming
CLG OpTic Gaming

Halve finale LCS

Komende weekend staat de halve finale van de play-offs in de LCS op het programma. CLG neemt het op tegen Cloud9 en Team Liquid neemt het op tegen Clutch Gaming. Wanneer Team Liquid en Cloud9 de finale behalen, hebben zij de ticket binnen voor deelname aan Worlds 2019. Voor CLG en Clutch Gaming betekent de finale een stap naar Worlds 2019. Wanneer één van de twee laatste teams de finale wint plaatsen ook zij zich voor Worlds 2019. Kortom er staat nog een hoop op het spel voor de vier overgebleven teams.

Cloud9 CLG
Team Liquid Clutch Gaming