25 februari 2024

Borderlands 3 kan niet gepreload worden in de Epic Store

Borderlands 3 zal geen preload optie hebben in de Epic Games Store. Dit is bekend geworden nadat Joe Savero op Twitter aan Tim Sweeney vroeg of dit mogelijk zou zijn. Sweeney geeft in de Twitter thread aan dat de Epic Store al wel files kan preloaden, maar niet zeker is of dit mogelijk is met een game zo groot als Borderlands 3.

Begin dit jaar werd bekendgemaakt dat Borderlands 3 in eerste instantie een Epic Games Store exclusive gaat zijn. Dit bekent voor PC-spelers dat zij de eerste 6 maanden geforceerd worden om de Epic Store client te gebruiken om de nieuwe Borderlands te kunnen spelen. Dit nieuws viel voor veel fans van de serie in het verkeerde keelgat en spelers riepen op tot een boycot. We zijn nu een aantal maanden verder en er komt opniew slecht nieuws omtrent deze deal. Tim Sweeney maakt namelijk in een reactie op Twitter bekend dat PC-spelers de game niet kunnen preloaden. Dit betekent dat PC-gamers met snel internet dus eerder toegang zullen hebben tot het nieuwe spel. Voor de meeste gamers zal dit niet heel veel tijdsverschil opleveren, maar het is toch opnieuw slecht nieuws.

Epic Games Store Roadmap

Het nieuws dat Borderlands 3 geen preload zal hebben, valt PC-spelers niet alleen slecht wat betreft dit specifieke geval. Het is namelijk ook een van de vele dingen, die Epic Games belooft heeft om toe te voegen aan hun Store waarbij dit toch niet helemaal goed gaat. Als we namelijk hun Roadmap van de Store bekijken, zien we dat preloading op dit moment beschikbaar zou moeten zijn in de Store. Tim Sweeney geeft echter verderop in dezelfde Twitter thread aan dat het nog niet mogelijk is voor grote games zoals Borderlands 3. Dit is opnieuw een domper voor spelers die geforceerd worden om de Epic Games Store te gebruiken.