27 februari 2024

Genesis, een nieuwe MOBA speciaal voor de PS4

Genesis een nieuw aangekondigde MOBA speciaal gemaakt voor de controller gamers. Vandaag kun je de beta uitproberen op de PlayStation 4. Spelers springen in een futuristische wereld waar een epische gevecht aan de gang is tussen de mens en de goden.

Genesis is een next gen console MOBA die specifiek is gemaakt rond de design van de controller. De control system brengt frisse wind naar de genre op de consoles. De navigatie met de controller zal meer effect hebben en nauwkeuriger dan andere MOBA’s. Aan de ene kant zullen de spelers baat hebben bij de automatische toevoegingen zoals de targeting design. Maar aan de andere kant is de controller een ideaal apparaat voor de directe skillshots, blinking of snel schakelen tussen je vaardigheden en items.

“We really wanted to bring a true MOBA experience to consoles,”aldus Ray Zhu, Executive Producer bij Rampage Games. “The biggest challenge, of course, was building the gameplay system for controllers. Keyboard and mouse have their advantages, but based on the feedback we received from our testers, I am confident we are equally prepared and players will feel right at home in GENESIS.”

Naast dat de controller gerichte aanpak, is Genesis een MOBA op elk mogelijke manier. Met de juiste tactieken kan er een verschil worden gemaakt tussen winnen of verliezen tijdens de PVP. In de de PVP gevechten, vecht je in een team van vijf spelers om de controle van de Galactische veldslag. De game krijgt een roster van 28 heroes die je kan qua uiterlijk kan aanpassen. Naast de PVP zal je ook een PvE modus krijgen in het spel. Maar misschien niet de minste feature, split screen co-op conquest mode! De game zal draaien op de kracht van de Unreal Engine 4 waardoor het één van de mooiste MOBA games moet worden voor de PlayStation 4.