20 april 2024

Death Stranding: Nieuwe gameplay beelden

Gamescom 2019 is goed begonnen. We hebben dan ook gelijk mogen genieten van nieuwe Death Stranding gameplay. Na een teaser van Geoff Keighley en Hideo Kojima, kregen we de eerste echte blik op Death Stranding in bijna zes minuten aan nieuwe footage met een mix van gameplay en scenes.

Voor de spelers die weg willen blijven van potentiele Death Stranding spoilers wordt aangeraden de beelden niet te bekijken. Veel teasers draaide om de toevoeging van een aantal characters. Zo kregen we een character spotlight video van Margaret Qualley te zien. Qualley speelt een character die simpelweg mama genoemd wordt. Haar baby is buiten de levende wereld geboren. In een soort andere dimensie. Ze heeft een sombere achtergrond en kan zich nauwelijks verplaatsen door de connectie die zij met haar kind heeft.

we hebben in eerdere trailers al wat gameplay gezien. Dat was echter niets van dit niveau. Vandaar dat velen dit dan ook de eerste echte blik op Death Stranding noemen. Hoe meer we dan ook zien, hoe dieper de game lijkt te gaan. We zien nu voor het eerst wat voor soort game dit gaat worden. Dat was voor veel fans dan ook een teleurstelling. Hoewel we verschillende characters en settings hebben gezien, wisten we tot op heden niet wat voor soort game dit zou worden. Death Stranding bleef dan ook lange tijd een mysterie. Dat is dan ook vaak een belangrijk onderdeel van de marketing strategie die Hideo Kojima gebruikt voor zijn games.
Death Stranding verschijnt op 8 November. Dat blijft voorlopig exclusief voor de Playstation 4. De game zal een soort online multiplayer vorm krijgen. Dat zal echter geen typische multiplayer worden. Spelers zullen nooit andere spelers tegenkomen maar zullen samen werken door elkaar spullen te sturen, safe houses te delen en te bekijken waar andere spelers zijn geweest. Het zal dus zeker geen traditionele, en ook geen Metal gear online inspired PvP ervaring worden.
 

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →