3 februari 2023

Gamescom 2019: een bezoekje aan Nintendo

Tijdens Gamescom 2019 mochten redactieleden Nicholas en Malvin een bezoekje brengen aan Nintendo. Voor ons was dit dat ook de afsluiter voor de woensdag van het evenement. Wij hebben tijdens het post-E3 evenement al een aantal games voor je gespeeld, dus dit maal wilden wij wat andere games proberen!

The Switcher 3

CD Projekt Red brengt op 15 oktober dit jaar The Witcher 3 naar de Nintendo Switch. Malvin wilde de game dan ook speciaal voor jullie spelen. De game werd gespeeld op een handheld device. Toen ik de trailer zag was ik sceptisch, de game zag er niet geweldig uit en gaf mij een beetje het gevoel alsof de graphics gewoon op potato-niveau waren gezet. Ook was ik bang voor performance problemen. De demo begon met een cinematic, vlak voor het gevecht met de eerste Ghouls. Dit filmpje zag er aardig goed uit, maar gameplay moest nog beginnen. Eenmaal aan de gameplay begonnen viel mij direct op dat het grafische aspect er erg goed uitzag en erg soepel liep, verrassend genoeg was dit de gehele 15 minuten die ik mocht spelen het geval. Ja, je ziet dat de game een toontje lager zingt op grafisch gebied, maar dit viel op de handheld in ieder geval aardig mee. De textures waren erg scherp en het voelde als een lichtere versie van de normale game. Het grootste voordeel was de performance, de game liep op steady 30 fps en ik heb tot op 1 of 2 korte momentjes geen enkele dip in de frames opgemerkt. Wij kijken in ieder geval erg uit naar de volledige release in oktober!
Nintendo Switch Switcher

Daemon x Machina

Sinds de laatste Nintendo Switch demo een aantal maanden geleden kregen de developers van DxM veel kritiek op specifieke aspecten waaronder het feit dat er geen targeting was of gyro controls. Die 2 functies zijn beiden toegevoegd en voelden voor Nicholas erg goed aan. Hij wist niets van de game en ging er met open ogen in, maar was direct verkocht. De game liep uitermate soepel in docked mode, leek grafisch erg op games als Astral Chain en de combat was bevredigend voor hem. Je kan jouw mech volledig customizen en dit zorgt voor het gevoel van ownership, het voelt als jouw mech. De gundam-achtige gameplay was al met al fantastisch en wij kijken hier ook weer uit naar de release op 13 september 2019.
Nintendo Switch

Pokemon

Ja ja, ik weet het, we hebben Pokemon Sword en Shield al eens voor jullie gespeeld! Toch kon Nicholas het niet laten om de game zelf te proberen met de laatste tien minuten die wij bij Nintendo mochten besteden. Hier mocht hij, net als Peter tijdens het E3 evenement, de Water Gym spelen in docked mode. De game loopt soepel, speelt lekker, ziet er geweldig uit en Nicholas was zelf aardig fan van Gigamaxing. Wat wij vinden van de National Dex en andere aspecten kan je binnenkort terugzien in ons gesprek op ons YouTube kanaal!

Nintendo Switch Lite

De Switch Lite zal samen met Link’s Awakening in september uitkomen en wij mochten de handheld-only niet proberen, maar wel even snel in het echt zien. Zoals je hier beneden ziet, is de handheld erg smooth qua design. Ze lieten gameplay zien en alles liep zoals het op de reguliere Switch zou lopen. Dit zal een aanrader worden voor iedereen die alleen op handheld speelt of wilt gaan spelen. De handheld zal tussen de 220 en 235 Euro kosten.
Switch Lite
Laat ons weten naar welke games jij het meest uitkijkt, houdt onze website in de gaten voor meer Gamescom specials!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →