16 januari 2021

Gamescom 2019: Distant Kingdoms, gij zult bouwen

Gamescom 2019 was een hemel voor Indie gamers. Overal waar je kwam zag je wel een titel van de kleine studio’s. En we moeten zeggen, de kleine developers hebben ons echt goed verrast dit jaar. We hebben achter de schermen uitgebreid mogen kijken naar een aantal RTS games die volgend jaar gaan uitkomen. Distant Kingdoms is een RTS titel van Orthrus Studios.


Meeste RTS titels draait om bouwen, vechten en veroveren. Maar in Distant Kingdoms doen de makers van Orthrus Studios het allemaal net even anders. Tijdens onze presentatie op Gamescom kregen we in vogelvlucht te zien wat deze game in petto heeft. De studio heeft qua art style laten inspireren door The Settlers franchise. De manier van bouwen, upgraden en voorzien in de behoeftes van je volk zien we de overeenkomsten met de Anno franchise. Maar toch heeft deze game een andere benadering dan de standaard RTS titels.
Distant Kingdoms vertelt het verhaal van vier rassen die niet in harmonie konden samen leven. De complete wereld werd verwoest door de oorlogen die gevoerd werden. De goden echter gaven hunzelf de schuld dat het zo ver was gekomen. Ze geven de vier rassen een nieuwe kans op de oude wereld van de goden. En dit is waar jij in beeld komt. Aan jou de taak om een natie te bouwen bestaande uit die vier rassen. En met deze kennis maken we de overgang naar de twist van deze RTS titel.

Er zal geen echte combat zijn in Distant Kingdoms. Maar er zal wel een soort D&D element in de game zitten om je land te vergroten. Wanneer je een nieuw stuk land wilt toe eigenen, dien je een avonturiers groep samen te stellen. Zij zullen op verkenning gaan en proberen dat stuk land voor je te claimen. Dit gebeurt op basis van een aantal events waarin jij de keuze moet maken welke opties ze gaan doen. Als je succesvol bent zal je het stuk land toevoegen aan je natie. Kortom een vrij vreedzame RTS titel dat volgend jaar gaat uitkomen.