25 mei 2024

World of Warcraft Classic is vanaf vandaag live

Het werd in mei dit jaar bekend wanneer World of Warcraft Classic gespeeld kon worden en vannacht was het eindelijk zover. Vanaf dat moment gingen namelijk de servers van de game live. De release van de game is populair en heeft een half miljoen kijkers op Twitch.

Het is iets minder dan twee jaar geleden dat we voor het eerst wat te horen kregen over World of Warcraft Classic. Tijdens Blizzcon 2017 liet Blizzard ons voor het eerst weten dat het project opgestart was. Het is nu twee jaar later en door het jaar heen kwam er steeds meer informatie over het project naar boven. Het duurde echter nog wel een tijdje voordat het belangrijkste nieuws gedeeld werd, namelijk de releasedatum. Maar in mei dit jaar konden we een datum in onze kalender gaan zetten. Wow Classic zou op 27 augustus uitgebracht gaan worden. Deze releasedatum heeft Blizzard gehaald, want het is vanaf afgelopen nacht mogelijk om je oude World of Warcraft avonturen opnieuw te beleven.

Twitch

De servers van World of Warcraft Classic zijn vanaf vannacht online gegaan en de game is meteen razend populair. Dit betekent dat als je van plan bent om het te gaan spelen je bereid moet zijn om veel te moeten wachten. Er zijn namelijk queue times voor enkele servers en spelers staan zelfs in de rij om quest lines te kunnen voltooien. De populariteit is ook te zien op Twitch. World of Warcraft Classic is namelijk de meest bekeken game op het moment met meer dan een half miljoen kijkers. De World of Warcraft lijst bevat natuurlijk ook de moderne versie van de game, maar als je kijkt welke kanalen de meeste kijkers hebben, zijn dit vooral de Wow Classic streamers. We kunnen dus concluderen dat de launch van de Classic servers tot nu toe een succes is. Voor meer informatie verwijzen we je door naar de Wow Classic website.