20 april 2024

30 minuten aan Dying Light 2 gameplay

Ik zei het eerder al in ons Gamescom artikel over Dying Light 2. De gameplay die werd getoond achter gesloten deuren zou binnenkort ook vrijgelaten worden en het lijkt te zijn gebeurd! De demo van ongeveer een half uur mag je nu helemaal zelf bewonderen.

Dying Light 2 zal zwaar gaan leunen op de keuzes die jij als speler maakt. In de video zie je al een aantal momenten waarop zo’n keuze gemaakt moet worden. De ontwikkelaar legde ons uit wat er zou kunnen gebeuren indien er voor een andere optie werd gekozen. De quest zal volledig anders in elkaar steken en verlopen indien je aan het begin een totaal andere optie kiest. Tegen het einde van de game aan zal je dan ook maar de helft van de content hebben gezien. De rest zou je nog kunnen bekijken indien je andere keuzes maakt in een nieuwe playthrough.
De demo zoals je die hier boven kunt zien hebben we kort toegelicht in onze gamescom preview. Je kunt hier ook onze preview van vorig jaar lezen. Deze ging meer over de wereld om je heen en wat daar allemaal in kan gebeuren en veranderen. Hierin werd ook de coöp uitvoerig besproken. Jouw wereld kan er bijvoorbeeld compleet anders uit zien dan de wereld van een vriend. Je kan zijn wereld in. Hem helpen met quests en je behoud je voortgang als je terug gaat naar je eigen spel. Het verhaal zal voor jou ongewijzigd blijven zodat je je eigen keuzes kunt gaan maken tijdens het spelen.
Dying Light 2 heeft nog geen release datum, maar staat gepland voor het voorjaar in 2020. De game zou oorspronkelijk verschijnen in 2019. Tijdens E3 2019 heeft Techland laten weten dat de game wordt uitgesteld naar 2020. Kijk jij uit naar deze nieuwe titel van Techland? Laat ons dan weten wat jij van de gameplay beelden vond.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →