23 april 2024

LEC: G2 Esports plaatst zich voor de finale

G2 Esports heeft zich op een zinderende manier geplaatst voor de finale van de LEC summer split. In een ontzettend spannende game werd Fnatic verslagen met 3-2 in de semi finals van de summer split. Fnatic daarentegen moet zich herpakken voor de tweede semi final. Hierheen ontmoeten zij de winnaar van de game tussen Rogue en Schalke 04.

Op zaterdag werd de eerste halve finale gespeeld van de LEC. Fnatic de nummer twee nam het op tegen de nummer één G2 Esports. Vooraf was dit al een mooie game op papier en in praktijk werd het zeker een mooie game. Fnatic begon de game series goed door gelijk de druk erop te gooien bij G2 Esports. De eerste game werd overtuigend gewonnen. In de tweede game leek G2 iets wat meer kracht te tonen maar won Fnatic alsnog de game. Maar G2 Esports sloeg na een zeer spannende derde game terug. En die klap kwam Fnatic niet meer te boven. De vierde en de vijfde game werden gewonnen door G2 Esports en daarmee versloegen zij op wilskracht Fnatic. Fnatic moet zich nu herstellen voor de tweede halve finale.
In de laatste kwart finale op de vrijdag in de LEC stond de verrassing Rogue tegenover Schalke 04. Kon Rogue de sensatie een verder vervolg geven door zich te plaatsen voor de tweede halve finale? Of eindigde hun sprookje hier in de kwart finale? Het leek er in het begin wel op. Rogue begon sterk aan de kwart finale door de eerste game te winnen. Echter waren ze daarna de weg kwijt. Schalke 04 kwam in de tweede game ijzersterk terug en bracht de score terug naar 1-1. Vanaf de derde game nam Schalke 04 de serie over. De derde game werd gewonnen door Schalke 04 die daarmee op match point kwam. En die verzilverde Schalke 04 meteen. De vierde game kwam op naam van Schalke 04 en plaatste zich daarmee voor de halve finale tegen Fnatic.