15 april 2024

Hunt: Showdown komt met nieuwe lore

Sommige mensen spelen games gewoon om van A naar B te komen. Men speelt soms plenair het spel zonder te letten op de omgeving, karakters of andere factoren die een game dé game maken. Hunt: Showdown trakteert voor de verhaal liefhebbers nieuwe lore! Een game zoals deze horrorgame is juist leuk om zijn lore, net als bijna alle games. Wat maakt het spel lopend, waar komt het vandaan en hoe is het gekomen? Allemaal vragen die je bij iedere game jezelf kan afvragen.

Hunt: Showdown
De game komt met twee in-game boeken om te lezen. In het boek ‘Book of Monsters’ (‘Liber de Monstrorvm’ genoemd in game) staan alle monsters die een speler kan vinden in Hunt: Showdown. Van de grote bounty’s de Spider en de Butcher tot de Hive, die vrouw met de dodelijke kriebelbeestjes. Niet alleen alle monsters staan er in, er staan ook plaatjes bij én informatie over het desbetreffende monster. Maar, er is één kleine adder onder het Amerikaanse gras. Je moet een monster een aantal keer vermoorden om de content vrij te spelen. Zo moet je bijvoorbeeld één keer de Spider doodden om de informatie te leren maar moet je de Assassin wel vijf keer. Zo ook de Butcher, de moeilijke bounty’s zijn dus niet makkelijk te leren. Een extra uitdaging!
Zo heb je ook het boek ‘Book of Weapons’.  De naam zegt het al, allemaal informatie over alle verschillende wapens van Hunt: Showdown. Je hebt, wanneer je levelt, de keuze uit steeds meer wapens om je arsenaal mee te vergroten. De wapens worden vaak beter en uitgebreider de meer je progressie boekt in het spel. In dit boek staat alles wat je moet weten over je favoriete sniper of hand pistool. Altijd handig om even extra te checken welk wapen het meest schade doet tegen je grote bounty.
Hunt: Showdown
Er zijn tevens nog een aantal boeken die schijnen te komen voor het spel. Deze zijn nog niet uitgebracht en er wordt ook niet aangegeven wanneer deze zullen verschijnen. Het gaat om de ‘Book of Crafting’, ‘Book of Traits’, ‘Book of Tales’ en ‘Book of Cards’. Het laatste zal waarschijnlijk gaan over Tarot kaarten, deze zijn nog niet geïntroduceerd in Hunt: Showdown maar staan dus wel op de kalender. Maar voor wanneer…? Wij houden het in de gaten!


 

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →