25 februari 2024

The Long Journey Home is nu uit op de Switch

Daedalic Entertainment’s space exploration RPG The Long Journey Home komt vandaag uit op de Nintendo Switch. De bekroonde titel is al beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC en nu stuurt Daedalic eindelijk hun rag-tag crew van ruimteverkenners naar de console van Nintendo.

In The Long Journey Home raakt een groep ontdekkingsreizigers van de aarde verdwaald in de ruimte nadat de eerste FTL sprong van de mensheid misgaat. Terwijl hun ruimteschip nauwelijks bij elkaar blijft en hun middelen slinken, moet de speler een bemanning van vier leden kiezen, hun omgeving verkennen, een manier vinden om te communiceren met buitenaardse rassen en proberen terug te keren naar huis.

In deze procedureel gegenereerde ervaring is elke playthrough uniek. En elke keer als je de game speelt toont het je slechts een klein deel van het universum van The Long Journey Home. In elke playthrough ontmoet je minstens vier verschillende buitenaardse rassen uit een grote poel van mogelijke rassen in verschillende combinaties. Het is aan jou om te beslissen hoe je met al deze rassen omgaat: vreedzaam of met andere middelen …
Navigeren met je schip door de Melkweg is geen uitdaging die een speler ooit licht moet nemen. Je zult constant moeten opletten dankzij het constante gevaar om in zwarte gaten te worden gezogen of te worden aangevallen door buitenaardse oorlogsschepen. Elke beslissing telt, want door te landen op vreemde planeten kun je jouw schip beschadigen en al je bemanningsleden in gevaar brengen. Overweeg zorgvuldig alle opties die je hebt. Neem cruciale beslissingen op je weg door de Melkweg. En hopelijk kom je op een dag weer thuis op jouw planeet.
Heb jij The Long Journey Home al gespeeld? Laat ons hieronder in de comments weten wat jij van The Long Journey Home vind. Volg ons ook op ons youtube kanaal