29 februari 2024

LEC: Finale weekend in de summer split

Het is finale tijd in de summer split van de LEC. De drie overgebleven teams zijn afgereisd naar Athene waar de finales worden gehouden. Op zaterdag trappen we af met de laatste halve finale tussen Schalke 04 en Fnatic. Winnaar van deze strijd mag zich de volgende dag opnieuw melden in Athene. Maar dan voor de grote finale tegen G2 Esports. Wint G2 Esports zijn tweede split op rij in de LEC? Of zien we een andere winnaar?

Zaterdag beginnen we dus met de halve finale in de LEC. De halve finale is een rematch van de finale van de summer split van vorig jaar: Schalke 04 tegen Fnatic. Fnatic won toen met 3-1 van Schalke 04. Zaterdag kan Schalke 04 wraak nemen en zichzelf plaatsen voor de finale. Schalke 04 was ook verantwoordelijk voor het uitschakelen van Rogue. Rogue verraste iedereen door Splyce te verslaan. Maar Schalke 04 was een stap te ver. Fnatic wist het tot vijf games te brengen in de eerste halve finale tegen G2 Esports. Echter wist G2 Esports die serie om te buigen en te winnen. Is Fnatic van die klap bijgekomen? En hebben zij zich mentaal hersteld voor de halve finale tegen Schalke 04?
Op zondag staat dan vervolgens de finale op het spel. G2 Esports dat de hele summer split van de LEC domineerde, moest vorige week flink aan de bak. Het was Fnatic die in de eerst halve finale toesloeg en G2 Esports op een 2-0 achterstand zette. Met hun rug tegen de muur wist G2 Esports de comeback in te zetten. Met goede optredens van Caps, Jankos en Wunder knokte G2 Esports zich weer op gelijke hoogte met Fnatic. In de laatste game was Fnatic zichtbaar aangeslagen. G2 Esports maakte met succes de comeback en won de vijfde en beslissende game. Voor alsnog lijkt G2 Esports de grote favoriet om de summer split in Athene te winnen.