31 januari 2023

Nintendo Switch krijgt een nieuwe gadget

Nintendo heeft vandaag op YouTube een video uitgebracht waarin een nieuwe gadget getoond wordt voor de Nintendo Switch. In de video zien we mensen de gadget gebruiken en sportbewegingen uitvoeren. Het lijkt nu op een mogelijke opvolger van Wii fit.

Sporters die gebruik maakten van Wii Fit en nu een Nintendo Switch bezitten, kunnen mogelijk binnenkort hun sportoefeningen met hun nieuwe console gaan uitvoeren. Nintendo heeft namelijk een video op YouTube geplaatst waarin een nieuwe gadget getoond wordt. In de video zien we een ronde band waar spelers een joy-con in kunnen stoppen en daarna sportoefeningen uitvoeren. We zien bijvoorbeeld mensen die rek en strekoefeningen uitvoeren en mensen die de gadget vasthouden alsof het een boog is. De video toont alleen beelden van de spelers, dus het is nog onduidelijk hoe dit zich vertaalt naar het scherm. Het kan net zoals Wii fit een game zijn waar spelers deze gadget bij moeten gebruiken of de gadget is op zichzelf verkrijgbaar en krijgt meerdere compatibele titels.

12 september

Deze eerste video over de nieuwe gadget voor de Nintendo Switch is de enige informatie, die we op dit moment hebben over het apparaat. Nintendo geeft echter in de video aan dat we niet lang hoeven te wachten op meer informatie. Op 12 september zullen ze ons namelijk opnieuw adresseren met content over deze nieuwe gadget. De vraag is of op 12 september de gadget daadwerkelijk aangekondigd gaat worden of dat we alleen wat extra informatie zullen ontvangen.

Super NES Games

De eerste video over deze nieuwe Nintendo Switch gadget is niet het enige nieuws van de afgelopen dagen vanuit Nintendo. In de Direct van afgelopen woensdag hebben we veel nieuwe informatie gekregen. Een van de nieuwtjes die in de Direct gepresenteerd werden, is de aankondiging van 20 Super NES games die onderdeel zouden worden van Nintendo Switch Online. Deze 20 games zijn op dit moment beschikbaar om gespeeld te worden als je een online abonnement hebt voor de Nintendo Switch. Voor de volledige lijst van de speelbare games verwijzen wij je door naar de officiële Nintendo website.