8 december 2023

Final Fantasy: Crystal Chronicles Remastered krijgt releasedatum

Final Fantasy: Crystal Chronicles Remastered komt op 23 januari 2020 uit.

Dat heeft Square Enix aangekondigd. De game verschijnt dan op PlayStation 4, Switch, iOS en Android. Het bedrijf heeft tevens een nieuwe trailer van de game uitgebracht.
Crystal Chronicles verscheen oorspronkelijk in 2003 op de GameCube. Daarmee was het de eerste Final Fantasy-game voor een Nintendo-console sinds Final Fantasy 4 uit 1994. De actie-rpg had als uniek aspect de mogelijkheid voor vier spelers om samen te spelen via Game Boy Advance-handhelds. De remaster krijgt cross-play en een online modus.

Het verhaal uit den oude tijd
Beeld je een tijdloze wereld in. Een magische wereld in de greep van een onsterfelijk monster zonder ogen, zonder klauwen, of tentakels, zonder muil, of tanden. Een harteloos monster dat overal moeiteloos binnendringt en allen doodt zonder medelijden. Dat monster heet de Miasma en het is een giftige wolk die de ganse wereld bedekt en de hemel voor eeuwig verduistert.
Niemand herinnert zich hoe, of wanneer de dodelijke mist verscheen. Maar legendes verhalen wel hoe vreselijke schepsels tegelijkertijd uit elke bodemloze kloof naar buiten kropen en in het kielzog van de oprukkende mist, de wouden, de valleien en de rivieren opeisten als hun jachtterrein. De mensen die niet dadelijk stierven aan de gifwolk werden hulpeloze prooien in de mist… Miljoenen stierven, maar niet alle hoop is verloren.
Kristallen werden in het midden van de laatste dorpen geplaatst. Hun zuivere energie vormde een onzichtbaar schild tegen het sluipende gif van de Miasma. Hun kracht is jammer genoeg niet eindeloos. Ze moeten gevoed worden met Myrrh, het levenswater van de mythische en door machtige monsters beschermde Myrrh-bomen. Welke dappere zielen durven diep in het duistere rijk van de Miasma binnendringen om de voorraad Myrrh terug aan te vullen? Hun enige bescherming is een snel verzwakkend kristal, enkele magische spreuken, sterke zwaarden en de onbreekbare vriendschap van de reisgezellen.