23 april 2024

Esports: Play-in groups en Worlds groups zijn bekend!

Volgende week gaat dan eindelijk het League of Legends toernooi van het jaar van start. Worlds 2019 begint op 2 oktober met de play-in stage. 10 dagen later start de groups stage van het hoofdtoernooi. Gisteren werden de geplaatste teams ingedeeld hun respectievelijk groepen en kunnen ze zich voorbereiden op de teams die ze treffen in de openingsfase van het toernooi. Vanuit Europa doen G2 Esports , Fnatic en Splyce mee. Hoe hebben zij geloot?

Laten we beginnen bij de play-in stage van Worlds die start op 2 oktober. Europese vertegenwoordiging daarin is Splyce. Splyce mag aardig aan de bak. In groep B nemen ze het op tegen Isurus Gaming en Detonation Focusme. De teams uit Zuid-Amerika en Japan zijn altijd geduchte tegenstanders in de play-in stage. Normaliter zou Splyce beide teams moeten kunnen verslaan. Echter met wat ze in de laatste weken van de LEC lieten zien, kunnen we enkel maar hopen dat ze voor de play-in stage beter voor de dag komen.

Fnatic en G2 Esports treden pas aan in de group stage van het hoofdtoernooi. Maar ook hiervoor werd alvast geloot met de andere teams die zich al wisten te plaatsen voor het hoofdtoernooi. G2 Esports kwam gelijk aanbod en neemt plaats in groep A. Zij worden tijdens Worlds 2019 gekoppeld aan Griffin en Cloud9. Griffin uit Korea en Cloud9 vanuit Noord Amerika zijn twee formidabele tegenstanders. Cloud9 bewees zich keer op keer een echte Worlds fighter te zijn. En Griffin uit het Koreanse regio kunnen altijd sterk zijn tijden z’on toernooi.
Fnatic trof het slechtste van allemaal. Zij bevinden zich in de groep des doods van Worlds 2019. In groep C treft Fnatic drievoudig wereldkampioen SKT Telecom en de Chinese Royal Never Give Up. SKT heeft weer gedomineerd in de LCK en heeft nog steeds de beste League speler in het team ooit, namelijk Faker. RNG heeft daarentegen een van de beste ADC’s ooit: Uzi. Voor Fnatic wacht een loodzware klus om uit deze groep te komen.