15 april 2024

Borderlands 3 is al meer dan 5 miljoen keer verkocht

Gearbox heeft op hun Twitterpagina bekendgemaakt dat Borderlands 3 op dit moment al meer dan 5 miljoen verkocht. Deze verkoopcijfers maken het de best verkochte openingsweek van een game ooit behaald door publisher 2K. Borderlands 3 is iets meer dan een week geleden gereleased.

Borderlands 3 is iets meer dan een week geleden gereleased op de PS4, Xbox One en PC. Het is een game waar veel fans al tijden op aan het wachten waren en nu konden zij eindelijk aan de slag met het spel. De fans hebben dit dan ook massaal gedaan. Borderlands 3 is namelijk volgens Gearbox al meer dan 5 miljoen keer verkocht. Dit kondigde het bedrijf aan op hun Twitterpagina. De verkoopcijfers die de game behaald heeft, maken het de snelst verkopende game ooit door 2K gepubliceerd.

Gemixte reviews

Borderlands 3 heeft een zeer goede eerste week gedraaid. De verwachting is dan ook dat de game zeer positief ontvangen is, maar dit is niet volledig waar. De game is over het algemeen positief beoordeeld door review websites. Het krijgt namelijk een 8.4 metascore op Metacritic. De user score is echter een stuk lager, namelijk een gemiddelde van een 5,3. Hier moet wel bij vermeld worden dat er user scores van 0 gegeven zijn op basis van het debat rondom de Epic Store exclusive deal. Toch zie je ook dat er negatieve reviews geschreven worden, die aangeven dat de game niks nieuws doet ten opzichte van het tweede deel en volgens sommigen is de game zelfs slechter dan Borderlands 2. De gemixte review scores hebben echter geen effect gehad op de hype rondom deze game, want de verkoopcijfers liegen er niet om. Wij hebben ook een review geschreven over Borderlands 3. Voor onze volledige review kun je hier terecht voor het desbetreffende artikel.