16 april 2024

Esports: European Masters 2019 gewonnen door BIG

BIG uit Duitsland heeft de European Masters 2019 gewonnen! In de finale werd er gewonnen van Vodafone Giants  met 3-1. Het was een weekend waarop de halve finales snel gespeeld waren en de finale ook niet denderend lang was. Dit allemaal in tegenstelling met wat we van tevoren hadden verwacht. Des ondanks werd de European Masters voor het eerst gewonnen door een team uit Duitsland.

Voordat BIG de European Masters had gewonnen, stond er nog eerst de halve finales op het programma. Zaterdag streden BIG tegen Mousesports en Vodafone Giants tegen Fnatic Rising. Op papier hadden dit twee spannende halve finales kunnen worden. Helaas dachten BIG en Vodafone Giants daar anders over. Zaterdag begon met de halve finale van BIG tegen Mousesports. BIG domineerden van het moment dat ze de eerste game waren begonnen. Mousesports kon geen vuist maken tegen het geweld van BIG. Al snel stond de stand op 3-0 voor BIG en waren zij geplaatst voor de finale van zondag.
In de tweede halve finale was het een tikkeltje spannender. Hoewel Vodafone Giants Fnatic Rising met 3-0 versloeg, lage de games dichterbij dan de games van de eerste halve finale. Fnatic Rising knokte in de eerste twee games voor wat het waard was. Hadden zij een paar momenten anders keuzes gemaakt, had het zo maar 2-0 voor Fnatic Rising kunnen zijn. In de derde game was Fnatic Rising echter verslagen. Vodafone Giants rolde over Fnatic Rising heen en plaatste zich zo voor de finale.

Finale European Masters

In de finale leek het erop dat we eindelijk een spannende serie zouden krijgen. Na de eerste twee games hielden beide teams elkaar in evenwicht met een 1-1 score. Maar daarna was het twee keer BIG die toesloeg tegen Vodafone Giants. Vodafone Giants had geen antwoord tegen de sterk spelende BIG. Met de winst in de laatste twee games won BIG de finale met een 3-1 score en mochten zich daarmee kronen tot kampioen van de European Masters van 2019.