15 april 2024

Fallout 76: het probleemkind van Bethesda

‘Meat Week’, een terugkerend fenomeen in Fallout 76. Een maand vol events rondom vlees! Met toffe uitdagingen en leuke Events maken dat deze game tóch nog te proberen waard is. Heb jij de game gekocht en laten verstoffen? Misschien is het een idee om het weer op te pakken!

Eerder schreven we al dat Bethesda naar veel mensen heeft geluisterd. De menselijke NPC’s komen naar Appalachia in Fallout 76. Men had niet genoeg aan de robot NPC’s of de vendors zoals onze grote groene Mutant. Nee, dat was niet genoeg. Niet dat Bethesda ons had beloofd om menselijke NPC’s in de game te brengen. Juist niet! Het idee was, dat na de bommen, er natuurlijk niemand buiten een Vault zou overleven. ‘Maar konden die NPC’s dan niet uit een Vault komen, net als wij?’ hoor ik je jezelf afvragen. Het korte antwoord? Nee. Het was het idee dat wíj juist de NPC’s werden. Wij zijn de personen die het hebben overleefd, wij moeten de wereld weer opvullen, wij moeten verkopen, jagen en een nieuwe wereld opbouwen! Voor veel spelers niet genoeg, je kon geen forum bezoeken en zachtjes fluisteren dat jij de game wél leuk vond zonder leven bedolven te worden met tegenargumenten (juiste én onjuiste).

Ook ik heb de game, na het spelen van de bèta en na de release nog een tijd te hebben gespeeld, laten liggen. De quests deden het niet voor mij. Het viel voor mij allemaal onder dezelfde noemer, haal dit en maak dat; einde quest. Er zat geen gevoel, geen quests die mij vingen en waar ik emoties bij kon voelen. Tot ik laatst weer kriebels kreeg, Fallout kriebels. Ging ik Fallout 4 weer installeren? Honderden uren ingestoken en prachtige dingen meegemaakt daar. Of ging ik voor Fallout 76? Waar ik mij ook best heb vermaakt, maar wat mij toen niet meer kon bieden. Maar alles in het leven verdient een tweede kans, ook dit kind van Bethesda. Uiteraard had ik alle patches bijgehouden en wist ik wel een beetje wat er was veranderd. Maar lezen en spelen is een totaal verschil. En wat was ik blij dat ik de keuze had gemaakt om de game te installeren…
Fallout 76
Eindelijk zó veel nieuwe quests! In het weekend dat ik er nu al aan heb gespendeerd, met en zonder vrienden, heb ik mij ontzettend vermaakt. Er zijn veel nieuwe quests toegevoegd waar ik uren plezier mee heb beleefd. Zo ben ik nu onderdeel van een fraternity en heb ik illegale Moonshine gemaakt (en heb ik hem totaal getript), heb ik vermiste meisjes gezocht en heb ik bijna een traantje weg moeten pinken bij een quest over een overleden vrouw en een bucketlist. Dus ja, de gevoelens zijn er nu wel!
Fallout 76
Fallout 76 heeft nu een gigantische schoonmaak meegemaakt. De servers zijn stabiel, de spelers actief en de events leuk! Tot drie oktober kan je nog losgaan met Meat Week! Voor de echte vlees-etende barbecuers. Voor de mensen die niet zonder menselijke NPC’s kunnen moeten nog heel even wachten, Bethesda laat weten dit jaar de update nog te willen toevoegen aan de game. Gun Fallout nog één kans en als je wacht op je NPC’s wacht dan nog even met die nieuwe kans. Maar ik beloof je, het is het waard.
~ Een echte Vault Dweller

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →