19 april 2024

Augmented reality game Minecraft Earth gaat in early access

De early access-versie van mobiele game Minecraft Earth wordt vanaf oktober wereldwijd uitgerold.

Het is de bedoeling dat het iOS- en Android-spel gedurende komende maand al in diverse landen beschikbaar komt. Wanneer het spel precies in Nederland speelbaar wordt, is nog niet bekend, maar de game moet voor het einde van dit jaar wereldwijd speelbaar zijn. Mensen kunnen zich op de officiële website aanmelden voor updates.

Minecraft Earth is vergelijkbaar met Pokémon Go, maar laat spelers dingen bouwen in een augmented reality-wereld. De game bevat ook verschillende monsters die spelers kunnen verzamelen voor hun bouwwerken en men kan blokken en kisten aantikken om grondstoffen te verzamelen.
Spelers kunnen ook verschillende activiteiten met anderen doen, zoals eerst op een kleinere schaal bouwen voordat bouwwerken worden gedeeld met de buitenwereld. Ook zijn er zogenaamde ‘mini-avonturen’ die spelers samen kunnen beleven.