RuneFest 2019: Nieuwe content voor Old School RuneScape!

Morytania, Clan support, Group Ironman en meer is opkomst naar Old School RuneScape. Tijdens RuneFest 2019 heeft Jagex de plannen onthuld om de Old School versie uit te breiden met nieuwe content. Uiteraard beslist de community uiteindelijk wat wél en wat niet in het spel gaat verschijnen.

Ten eerste zien we een uitbreiding voor Morytania. De uitbreiding gaat gepaard met een nieuwe quest ‘Sins of the Father’. In deze quest ga je het opnemen tegen Lord Drakan hemzelf. Indien je je deze quest levend voltooid ontgrendel je toegang tot Darkmeyer, de hoofdstad van de vampieren.
In de hoofdstad zijn verschillende activiteiten zoals het doden en bestelen van vampieren, maar ook een gloednieuwe minigame die erg lijkt op pyramid plunder. Het is de agility variant van deze minigame waarin je een bepaalde tijd hebt om aan de slag te gaan om XP te vangen. The Hallowed Sepulchre zal daarom een nieuwe manier vormen om agility te trainen voor spelers die geen zin hebben om duizenden uren over de daken van Gielinor te rennen. Voor het legen van één tomb krijg je bonus xp en het beroven van graven levert een willekeurige item op van een nieuwe droptabel. Je kunt de eerste kamer in vanaf level 52 agility. Iedere 10 level krijg je toegang tot een nieuwe kamer. Het ultieme doel is om Hallowed Marks te verzamelen.
The Nightmare of Ashihama zal een nieuwe group boss worden in een zelfde soort stijl als de Corporeal Beast. Uitdagend, maar wel toegankelijk dus. Op dit moment zijn er geen verdere details bekend omtrent deze boss. Spelers kunnen ideeën voor rewards opsturen naar Jagex. Binnenkort zullen ze hun favorieten ideeën delen in een blog post.

Clan support

RuneScape heeft het, maar Old School (nog) niet. Een officieel clan systeem. Als het aan Jagex ligt gaat het er wel aankomen. De volgende opties willen ze in ieder geval gaan aanbieden.

  • Nieuw soort clan rangensysteem en bevoegdheden.
  • Meer chat channels zoals RuneScape.
  • Tot 500 clanleden.
  • Clanbrede K/D counter.
  • Reqruitment board.
  • Clan Noticeboard.
  • Broadcast messages.
  • Link naar Discord.

Het is nog niet zeker wanneer deze update gaat verschijnen. Jagex doelt op 2020.

Group Ironman

Met Group Ironman heb je dezelfde restricties als een normale Ironman maar dan in een groep waarbinnen die restricties niet gelden. Binnen je groep kan je dus wél ruilen met elkaar. Een groep kan maximaal 5 spelers bevatten. Je groep kan groeien, maar niet krimpen. Het is dus niet mogelijk om van een Group Ironman 5-team naar een 4 of 3-team te gaan. Je kunt wel spelers verwijderen uit je groep door te stemmen. Indien je wordt verwijderd van een groep blijf je Group Ironman, maar moet je zelf andere spelers toevoegen aan jouw groep. Je kunt geen andere groep ingaan. Alle verschillende groepen krijgen een eigen Hi-Score sectie voor Old School RuneScape.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation